Mitt Liv

  • Ingemar Eriksson

Berättat av Ingemar Eriksson

Berätta om din dag: ✏️

Genom att datumet är fixerat till 24 oktober blir berättelsen sådan. Idag skulle det resas till Parisområdet i Frankrike på seminarium för jobbets räkning.

Paris har i denna kontext blivit drabbad av vägglöss och media är full av tips om hur man fixar detta. Nu är det också så att vi väljer hotell ute i staden Neilly (La Defense) där seminariet är. Men det packas ändå lite extra omsorgsfull mot vägglöss och man bereder sig på att frysa innehållet vid hemkomst.

Jag äter frukost som vanligt, kollar som vanligt, förutom morgon TV, även YouTube Denys Davydov, en ukrainsk ”bloggare” om krigsläget. Denys tycker jag gör de bästa reportagen, dagliga, utan musik och med viss kritik mot ukrainska staten. Han verkar så rimligt korrekt man kan vara i ett sånt läge dom sitter i.

Apropå kläder så går jag mest i jeans och utan slips. Nu, när man ska på finmöte utomlands så tar jag på mig annat än jeans som byxor och tar med business-skjorta. Under flygturen blir det dock en gammal tröja, vilket är tur, se förklaring nedan.

Kör en diskmaskin, kollar om posten kommit – man vet ju inte riktigt nuförtiden, betalar några räkningar via datorn när man nu vet sin lön och hur mycket som gått åt, plockar undan lite och äter till sist lunch. Tar sen bilen till Östhammar och lämnar den på verkstad för diverse reparationer medan jag är borta. Hämtas av min kollega som har sin man med sig på denna resa. Han får klara sig själv i Paris medan vi är på möte onsdag-torsdag. En hund är också med från Östhammar men den får hoppa av i Uppsala. Sen Arlanda och Alfa-parkeringen som vi båda brukar välja.

Bussen från Alfa till Arlanda slutar i bortvände på terminal 4 och vi ska till 5 så det är ganska kass service på grund transport på Arlanda, långt att gå. Givet tidigare debatt om tokhöga matpriser på Arlanda innanför incheckningen äter jag en burrito på Taco House och tappar där ”burits-sås” på tröjan och den fläcken blir kvar. Hade jag haft min finskjorta på hade jag fått köpt en ny på Arlanda, tror jag. Kan all denna flygplatsshopping verkligen vara lönsam?

Avresa 1620 håller väl i stort.

Landar på Parisflygplatsen CDG. Sen är det kollektivtrafik in till stan, ett byte vid Les Halles och checkar sen in på hotellet Melia. Vi är ombedda komma kvällen före för seminariet börjar 0800 stumt. Nu finns det fler hotell inom gångavstånd men det är ändå bekvämt ta in där mötet är. Vi har bokat så att vi har Eifel Tower veiw. De enda bilder som tas av mig under dagen handlar om just denna vy, det är en efterhandskonstruktion att skriva denna berättelse. Ska försöka få med denna bild.

Jag, kollegan och hennes man besöker hotellets takbar och avnjuter en dryck a 10€ vardera. Sen lite mer koll på utsikten från rummet. Eiffeltornet har olika ljusprogram, den roterande strålen, sprakande som fyrverkeri, men runt 2345 släcker dom ner för att spara energi och för att uppmuntra allmänheten att spara energi.

Kan så här i efterhand konstatera att jag inte märkt en enda vägglus varken på mig eller i mitt bagage, men det saknar man ju inte.