Mitt Liv

  • Ingela Hilläng

  • Ingela Hilläng

  • Ingela Hilläng

  • Ingela Hilläng

  • Ingela Hilläng

  • Ingela Hilläng

  • Ingela Hilläng

Berättat av IngelaH

Berätta om din dag: ✏️

En glimt av en dag 24 oktober 2023

Stiger upp vid 9-tiden. Njuter av att ta det lugnt utan att känna en tidspress att hinna till något. Det är en av dom bästa sidorna med av att vara pensionär, att känna att man kan välja själv när man går upp fast egentligen är det kanske så att det allra bästa är att man väljer själv vad man gör med sin tid. Å andra sidan så är nog det sämsta med att vara pensionär att tiden man har kvar minskar allt mer.

Idag har vi hand om den ena dotterns och hennes sambos hund, en cockerpoo som heter Frank. Han brukar bo hos oss fyra eller fem dagar i veckan. Han är en s.k. pandemihund dvs. han inköptes under tiden när folk fick arbeta mycket hemma när man försökte hejda smittspridningen av Corona. Han är en gullig hund men har sina egenheter som separationsångest, resursförsvar och allergier.

Innan frukosten blir det en kort promenad med Frank.

Därefter blir det en vanlig frukost där maken och jag dricker kaffe, äter smörgåsar och yoghurt med upptinade hallon, blåbär och svarta vinbär. Vi läser också tidningen var för sig på våra surfplattor. Det är många jobbiga nyheter om våld, krig och klimatproblem. Man kan lätt bli dyster i sinnet när man följer nyhetsflöden. Det finns ju många bra saker som pågår också inom forskning och utveckling men det finns tyvärr för många människor som handlar i egen sak utan att tänka på allas bästa. På längre sikt är jag tyvärr pessimistisk.

Efter frukosten tar vi bilen till Fjällnora naturreservat som ligger några km ifrån oss. Där finns bra promenadvägar. Oftast brukar vi välja vägarna som följer sjön vilket vi också gör idag. Det är en underbart solig höstdag med vackra höstfärger på träden.

Efter promenaden får hunden Frank sin mat. Maken efterjusterar höjden på vår nya kyl och frys. Den gamla kylen som funnits i huset sedan vi byggde det 1991 gick sönder och temperaturinställningen på den gamla frysen slutade att fungera så nu har vi ny kyl och frys. Jag är mycket nöjd med att ha en frys som inte behöver avfrostas. Vi undersöker också om man skulle kunna modifiera de gamla överskåpen så att dom kan användas istället för att köpa nya skåp. Vi tror att det är möjligt.

På eftermiddagen läser jag på surfplattan, en trevlig e-bok som jag har lånat på biblioteket medan Frank ligger vid mina fötter i soffan. Maken bakar ett par goda limpor. Vi provsmakar brödet på kvällen efter vår middag som idag består av en upptinad lasagne som jag tillagat vid ett tidigare tillfälle. Till det äter vi ett par egenodlade snackspaprikor och dricker eget brunnsvatten som vi har kolsyrat. Ibland kommer mobilerna fram. Jag tittar bl.a på Facebook och Instagram. Ser där glädjande nog att den andra dottern har fått positiva reaktioner på en teaterpjäs som hon var delaktig i under helgen. Hon jobbar så hårt och jag hoppas att hon kan få en framtid inom teater-och filmbranchen. Ser också ett inlägg med några uppiggande ord på Facebook. ”What on earth could be more luxurious than a sofa, a book, and a cup of coffee?” – Anthony Trollope. Lite senare på eftermiddagen går maken och Frank till brevlådan som ligger ett par hundra meter från bostaden för att kolla posten som vanligtvis delas ut via Postnord vid 15-tiden. Det blir sedan också lite lek med Frank. Han är blixtsnabb på att fånga bollar men vill ogärna släppa bollen. Det händer då och då att han släpper bollen och puttar fram den men helst vill han äga bollen. Han får mycket uppmuntran varje gång han släpper bollen.

På kvällen blir det lite TV-tittande till en mysbrasa i kakelugnen. Vi ser nyheter och frågeprogrammet Fråga Lund på SVT. Därefter blir det streaming av par TV-serier på Discovery och Netflix. Frank får en sista kvällspromenad, lite gos, pälsborstning och medicin mot sin allergi för kvalster. Avslutar kvällen genom att fortsätta läsa i e-boken Skuggsystern: Stars bok.