Mitt Liv

Berättat av Hjalle

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknade vid 7.30 gick upp och kissen skulle ha sitt, lite gos och lite borstning eftersom derbyt en långhårig katt. Hon får mat. Jag sätter på vattenkokaren gör te på Hibiskusblomma och en liten kopp med fil, linfrö och äpple. Min man har gått upp tidigare och kokat sin gröt i micron, han dricker earl grey och äter keso, kaviar och röd paprika. Han är 81 år och jag 72 år. Vi sätter oss i varsin fåtölj och tar fram våra IPads och läser morgontidningen den lokala, samt eftersom vi har appen Readly kan vi läsa Aftonbladet och svenska Dagbladet.

Vi sitter tysta med var sitt ända fram till 8.30. Jag måste bädda rent i min säng. Varje vecka byter jag örngott och underlakan,påslakanet vänder jag på och får vara kvar en vecka till.

Min man ligger på ull bädd som bara vädras.

Kl 9. 15 åker vattenkokaren på igen nu ska vi fika. Vi dricker Nescafé och äter smörgås. Kl 9.45 tar vi bilen till Mora. Vi ska spela bowling med pensionärerna , men innan försöker att hinna in på Willys och handla lite.

På bowlingen spelar vi ngt som heter Panter varannan vecka,vi har ett herrlag på 6 man och ett damlag med 4 kvinnor. Våra resultat på 4 serier läggs ihop och jag rapporterar in allt på datan när jag kommer hem. Efter ngn dag är alla Sveriges lag inrapporterade och vi ser vem som vann.

Efter bowlingen äter vi lunch på Moraparken det är i samma byggnad som bowlingen.

På väg hem tar vi en sväng och besöker dollar store och ÖB, ska handla lite priser till en bowlingtävling vi ska ha. Tänker att. Niklas det vill väl alla ha, så det får bli lite sånt.

Väl hemma, städer jag hela badrummet från topp till tå, efter jakt på ett förlorat örhänge som jag tappat igår. Örhänget återfanns inte trots allt besvär.

Sätter mig vid datorn gör lite administration, rapporterar resultaten , kissen kommer sitter i knät. Svårt att skriva med en katt hängande över handleden . Slutar med att jag ägnar mig ngra Tim att släktforska på my heritage. Vi tar en kort runt kvarteret runda för att få lite luft.

Tv kväll, med Robinson som vi följer varje dag, sen blir det Kockarnas kamp , spännande se alla stjärnkockar göra upp i matcueller. Kl #1.00 är det Över Atlanten, en spännande dokumentär om vanliga icke skökunniga som med erfaren besättning krossar Atlanten från Kanarieöarna till Martinique.

Kl 22.30 är det läggdags , jag löser lite korsord, ber till gud att han ska förbarma sig över denna hemska värld, med krig mellan Ukraina o h Ryssland och krig i Israel . All gängkriminalitet alla dagliga skjutningar. Allt är bara så nattsvart och inget hopp verkar finnas. Ingen god värld vi lever i.

Hjördis