Mitt Liv

  • Hilma Wixner

  • Hilma Wixner

  • Hilma Wixner

  • Hilma Wixner

Berättat av Hilma Wixner

Berätta om din dag: ✏️

Hej! Jag heter Hilma Linnea Matilda Wixner och är 12 år gammal just i detta nu, så om jag läser det här sedan borde jag vara 62 år gammal.

Idag är det tisdag den 24 oktober 2023, en vecka till halloween och två månader till julafton.

Jag väcktes av min pappa, Jonas Erik Vilhelm Wixner, klockan tio i sju och då klädde jag på mig min gröna byxdress och min svarta huvis (huvtröja) med rosa blommor på. Efter det åt jag frukost, som bestod av Valios vaniljyoghurt med ringar (frukostringar alltså, typ Cheerios) och en äggmacka. Sedan får jag inte glömma att jag drack Innocents tropiska juice.

Efter frukosten bostade jag håret och borstade tänderna med min gula tandborste med någon varelse på. Mellan de händelserna packade jag en badpåse eftersom vi simmar på badhuset Navet med skolan. Jag tycker inte att simningen är så rolig eftersom jag inte orkar simma så långt. Vi ska nämligen kunna simma 200m.

Hursomhelst, så packade jag också ner tyskaböckerna i ryggsäcken. Därefter cyklade jag till TC (Tegs Centralskola) där jag hade tyska med vår tyskalärare Britta Andersson. Efter det så cyklade jag och Elin Elsa Lovisa Hjertstedt tillbaka mot våran skola, Östtegs skola. Ungefär halvägs cyklade vi ikapp Viktoria Karolina Brodin, som gick tillbaka till skolan.

När vi kom fram till skolan satte jag mig i min bänk och började läsa boken ”Percy Jackson Född till hjälte” som är skriven av Rick Riordan. Sedan började vi i klassen skriva de här breven på uppdrag av vår lärare, och mentor, Hanna Persson. Lektionen efter var svenska och då började vi skriva en bokrecension om en bok som vi i klassen hade läst, ”Eldens hemlighet” av Henning Mankell. Vår svenskalärare heter Annika Isaksson. Efter det åt vi lunch, som inte var sådär jättegod, nudelwok och märkligt nog med blåbärssås till. Jag tänkte:

Åhh, blåbärssås, det borde väl smaka blåbär och blåbär är gott!

Och jo, det smakade blåbär, men det var kryddat på något vis som inte passade blåbärssmaken.

Idag på en brevskrivar-lektionen gav jag Viktoria Karolina Brodin min chromebook-laddare, som jag faktist använde, men eftersom hennes dator var urladdad och att min dator hade 31% var jag snäll och lånade ut laddaren. Det resulterade i att jag fick en klapp på axeln. Hon är en av några kompisar jag umgås med. Några andra kompisar är Elin Elsa Lovisa Hjertstedt och Edith Norlund, som jag inte vet mellannamnet/mellannamnen på.

Sedan cyklade båda klasserna, 6A och 6B, iväg mot badhuset Navet och bytte om och duschade innan vi simmade i 30 min, vilket är ganska lite tid för att simma på. Efter den halvtimmen duschade vi, bytte om igen och till sist cyklade vi tillbaka.

När vi var tillbaka på skolan igen hade vi bild en kort, kort stund (ca 15 min). På bilden gör vi mönsterrapporter som ska berätta om oss själva med vår lärare Ninni Blomström. Sedan cyklade jag hem från skolan och nu är jag hemma och skriver det här brevet.

Ikväll ska jag på innebandyträning på Vildmannahallen med mitt lag Umeå City, som ägs av Thorengruppen. I innebandy står jag i mål. Jag står även i mål i fotboll. Jag står inte i mål i kör, för att det finns ju inga positioner. Jag tror att jag tänkte att det där skulle vara lite lustigt, men det var det inte, eller…

Innan jag tackar för mig måste jag fråga lite frågor. Är du, 62 åriga Hilma, författare eller jobbar på kattcafé? Eller möjligen har ett eget radioprogram där man kan prata hur mycket man vill? Är du bibliotikarie, om det ens finns pappersböcker längre? Är du lika kass på danska som 12 åriga Hilma är? Blir du fortfarande kallad att du har ”tio maskars styrka” i dina armar? Det är nämligen det jag vill göra eller bli, men även vad jag är.

Hejdå eller tschüss! Ha en riktigt trevlig dag, som för mig är om 50 år! Drick lite kaffe, vettja! Nä, du ska göra något roligare! Lär dig dansa dansen macarena! Jag kunde tyvärr inte skicka med en dansvideo, men testa hitta instruktioner ändå, kanske googla, om nu google finns kvar. Kram, kram.

Om det här blev lite väl detaljerat så är det för att 62 åriga jag ska veta att det är 12 åriga jag.