Mitt Liv

Berättat av Hilma Karlsson

Berätta om din dag: ✏️

Hilma, 11 år

Varbergs kommun

Hej, jag heter Hilma Karlsson och är 11 år, snart 12. Jag fyller år i november, den 22 på en onsdag. Jag går i 6:an på Väröbacka skolan. Väröbacka ligger väldigt nära Ringhals. Och Ringhals är en av de tre kärnkraftverken i hela Sverige.

Idag har jag på mig stora mörkblå jeans med en vit tröja som det står ”Lets go gaming” med ett tangentbord på, som är inte såklart riktigt.

Idag på morgonen 8.15 gick vi till flaggstången och sjöng Sveriges nationalsång. Vi fick avbryta spanskan för att gå till flaggstången och sjunga.

När jag inte är i skolan spelar jag dataspel, som Fortnite eller så spelar jag innebandy och fotboll. Ifall du inte vet vad Fornite är det ett spel som man får hitta vapen till att skjuta folk och ska överleva tills man är sist som står, utan blod. I Fortnite finns det också många andra spel.

Den 27 oktober på fredag ska jag titta på damlandslaget. Om tre dagar! Det är Sverige mot Schweiz. Jag ska åka dit med mitt fotbollslag och min pappa följer också med. Jag är å himla spänd!

Det är också snart Halloween och jag är jätte spänd. Halloween är på den 31 oktober. Jag ska ut med mina kompisar Nellie, Vanessa, Emilia och Junia. Vi ska hem till Nellie och vi göra bus eller godis hela dagen och sedan baka pizza och sova över.

I världen finns det massa krig. Det finns faktiskt ett krig som har pågått i över 1 år! Det är mellan Ryssland och Ukraina och fortfarande pågår. Ryssland är ju det största landet i hela världen fast Vladimir Putin vill ha mer makt.

Det pågår också ett krig i Israel. Israel mot Gaza. Det här kriget pågår för att Israel ha tagit mark från Gaza och Gaza är inte glada.