Mitt Liv

  • Rikard Thurdin

  • Rikard Thurdin

  • Rikard Thurdin

  • Rikard Thurdin

  • Rikard Thurdin

  • Besökare som tillfrågades

Berättat av Hilding Thurdin

Berätta om din dag: ✏️

Den 24 Oktober 2023 gjorde jag lumpen på pansarbataljonen i Boden som stridsvagnsskytt. Idag vaknade jag som vanligt 06:00 och tog snabbt på mig uniformen för att sedan skynda mig till frukosten. Efter frukosten påbörjade vi som vanligt städningen som 07:30 visiterades. När visitationen var klar skulle vi till stridsvagnsgaraget så vi tog vår packningen och marscherade en kilometer ungefär till garaget. Idag har vi haft Bandutbildning så vi spenderade hela dagen med att byta band och andra delar av bandaggregatet som bärhjälp och stödhjul. Det var spännande och roligt då det var en av de första dagarna då vi på riktigt lärde oss något om vagnen och fick göra mycket praktiskt men man var också utmattad när kvällen kom.

Lunch och frukost åt vi som vanligt från isokärl(som stora termosar) där vi bland annat får varm saft vilket alltid är uppskattat när det är kallt ute.

Jag tänker mycket på Ukraina och att kriget inte är så långt bort. Man påminns ofta om varför man är inkallad. Jag funderar ibland på att fortsätta i försvaret men lutar mer åt att plugga vidare på universitet. Har fortfarande inte bestämt mig för vad men blir nog någon sorts civilingenjör eller läkare. Gillar verksamheten och andan i försvarsmakten men känner att jag i så fall vill bli officer eller pilot. I nuläget känner jag däremot att jag skulle göra större nytta och få mer lycka av att plugga inom något naturvetenskapligt ämne kanske med klimatforskning eller något annat. Jag bor egentligen i Sundsvall så det är väldigt långt om man skulle börja jobba i Boden. Har ett väldigt brett spektrum av instressen. Allt från historia till radar och mikrobiologi. Det är fortfarande många månader kvar till MUCK så det känns skönt att jag var tid att tänka på alla möjligheter. Muckar 6/7 2024 och sedan får vi se vad som händer.

Hilding Thurdin