Mitt Liv

  • Jag, Hilda

Berättat av Hilda

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknar vid strax före sju men snoozar en stund som vanligt innan jag går upp för att duscha. Lyckligtvis blir vattnet varmt snabbt idag, vissa andra gånger har det tagit flera minuter. Efter en varm dusch slår jag på Nyhetsmorgon. Det är FN-dagen, men det verkar inte uppmärksammas alls. Däremot pratas det mycket om kriget mellan Israel och Hamas och om att Erdogan igår skrev under Sveriges Natoansökan. Det är hemskt vad som händer i Gaza och alldeles förfärligt att så många oskyldiga civila kommer i kläm.

På vägen till skolan lyssnar jag som vanligt på Morgonpasset i P3. Sedan december är det tradition för mig och jag trivs väldigt bra med P3 i hörlurarna på den knappt 30 minuter långa promenaden. Framme i skolan sätter jag mig med min arbetsgrupp i ett grupprum. Vi studerar femte terminen på arkitektprogrammet i Lund och har slutpresentation i ett stort projekt på torsdag. Uppgiften går ut på att omplanera ett område som klassas som utsatt av polisen, vilket tyvärr ligger i tiden. Arbetet fortsätter nästan oavbrutet fram till 17:45, som det ofta gör när vi har inlämningsvecka.

På promenaden hem stannar jag på ICA för att handla ingredienser till en tacopaj. De höga matpriserna har på sistone fått mig att handla mindre och trolla mer med det jag redan har hemma, men idag behövde jag fylla på skafferi och kyl litegrann. Vanligtvis läser jag en kvällskurs i tyska på tisdagarna men den här veckan har vi uppehåll, så jag hinner både handla och laga mat utan någon stress. Skönt!

Kvällen avslutas i soffan med många tända ljus och en kopp te. Jag sms:ar med en klasskompis som gör en utbytestermin i Barcelona och vi avhandlar vad som hänt i livet sedan sist. Det blir ett perfekt avslut på en väldigt bra dag.