Mitt Liv

Berättat av Helene

Berätta om din dag: ✏️

Jag är 52 år, har man och två vuxna barn. Vi bor i Kalmar, och barnen har flyttat till Malmö. Den 24 oktober såg ut så här för mig 2023:

Jag vaknade kl 05.55, kanske en konstig tid att sätta mobillarmet på, men jag har räknat ut att då hinner jag precis det jag vill göra på morgonen. Först yoga 15 min. Jag hade datorn framför yogamattan på köksgolvet, följer en kanal som heter Yoga with Adriene. Sen gjorde jag mig i ordning och åt frukost. Fil, musli, vatten och en grön ävja som jag mixar ihop och har i kylen. Havremjölk, äppeljuice, broccoli, grönkål, spenat, citron, ingefära och avocado. Nyttigt tänker jag! Läste Barometern, vår lokaltidning, på datorn. Jag har inte papperstidning längre, men saknar det på helgerna. När jag hade sminkat mig och klätt på mig sa jag hejdå till min man, som har lite friare tider än vad jag har och alltså oftast ligger kvar i sängen vid 07.25 när jag går.

Cyklade till jobbet på Bågskytteskolan, ca 2 km. Jag har matte och NO i år 5. Just den här morgonen var det firande av FN-dagen som stod först på agendan. Flaggparad i idrottshallen, fredssånger och tal av biträdande rektor. Det kändes viktigt att tänka på något ljust och fredligt, för det är mycket hemskt i världen just nu. Kriget i Ukraina pågår sedan 1,5 år tillbaka, så många som dör på Gaza och så skjutningar och gängkriminalitet på det.

Resten av dagen hade vi vanliga lektioner, laborationer med mat på kemin. Vi kollade vad som innehåller stärkelse med hjälp av jod.

Efter arbetslagsmötet cyklade jag hem. Jag pratade med min son i mobilen. Bytte om och gick en långrunda med en ljudbok i öronen. Till middag åt vi vegetarisk lasagne, och sen tittade vi på Kockarnas kamp på TV. Jag gick och la mig runt 22.00.

Kläder jag hade på mig:

Svarta trosor i ngt syntetmaterail

Svart bh

Jeans

Svart linne

Lång mossgrön kofta

Svarta, lågklackade boots.