Mitt Liv

Berättat av Helena

Berätta om din dag: ✏️

Jag pallrade mig upp tidigt på morgonen för att göra yoga. Jag har kommit av mig på sistone, men nu är jag igång igen. Jag passade också på att göra lymfmassage. Jäklar vad ont det gjorde i armhålorna. Det är säkert en massa skit i kroppen som har lagrats. Världsläget mellan Israel/Palsestina och kriget i Ukraina ligger som en våt filt bakom vardagen. Det är så ofattbart vidrigt, sorgligt och fruktansvärt det människor nu utsätter varandra för på jorden. Härom dagen började jag gråta då allt kom på en gång. Hur isbjörnarna kämpar för att hitta ett litet flak is för sina ungar, hur djurarter dör ut och hur det ska gå för vårt klot. Jag satt och tittade ut över ett höstigt Huddinge och tänkte att vi har det så jäkla bra här i Sverige. Än så länge iaf. Gängvåldet ökar och ökar och även där är det ju svårt att se hur saker och ting ska lösas. Jag har gått i mjukiskläder hela dagen eftersom jag jobbar hemma på distans. Min dotter kom hem från träningen och lagade pasta med veggo-köttbullar till oss. Jag har jobbat med allt möjligt på datorn under dagen. Skulle ha hållit i en workshop för hemtjänsten på eftermiddagen men min kollega blev sjuk och det var för få deltagare så vi sköt upp det. Imorgon är det uteträning i skogen igen. Det är evinnerligt tråkigt, men i min ålder i menopaus är det viktigt att röra på sig, det vet jag ju. Jag känner mig lite stressad över att jag inte hunnit med Instagram och mitt företag senaste tiden. Har inte haft orken och strukturen att ta tag i det, men det går ju i vågor. Lyssnade på P1 dokumentär när jag var ute på lunchpromenad. Handlade om hur judar fortfarande diskrimineras och förföljs. Sorgligt det också. Mitt i allt elände planerar jag en resa till mina vänner i Malmö och det ska bli riktigt kul. Jag har också bestämt mig för att ta en extra semesterdag för att ta in på hotell, alldeles själv och bara få jobba i lugn och ro. På allhelgona ska barnen på Halloweenfest. Jag och min man hade tänkt åka ut till landet, men det går inte riktigt att lämna kidsen hemmavid själva just denna helg. Men vi planerar att ta en dag ledigt tillsammans i november sen.

Utöver det ska vi gå till Sollentuna kyrka och besöka min pappas grav. Det är en tradition även om våra och syrrans barn inte har träffat honom allihop än. Jag har plockat gräs till vår kanin, det är mysigt att ha honom här när man jobbar hemma. Min man har hostat sedan en månad, men man vet ju att det inte är nån idé att försöka få en tid på vårdcentralen. De kommer bara säga att man ska avvakta. På eftermiddagen ringde min mamma och berättade att min barndoms stuga inte längre kommer att finnas kvar. Det känns sorgligt och jag ska verkligen försöka få till en resa till Finland en sista gång tillsammans med familjen. Att åka Viking Line med barnen och äta buffé är en tradition vi haft i många år. Tyvärr har det blivit så sjukt dyrt att åka med färjan. 7000 spänn för vår familj! Så det är inte längre ett budgetalternativ. Det är en märklig tid, men jag är så tacksam över att jag själv och min familj är friska och har det bra. Får alltid ont i magen när jag tänker på alla barn som har det dåligt. Jag ger återkommande bidrag till BRIS-en organisation som inte får försvinna!

Nu ska jag hälsa på min son som kommit hem från skolan och som klarat matteprovet! Det är så knäppt med dessa kurser på gymnasiet. Att man får betyg i varje litet enskilt moment så det inte blir någon helhet. Sen blir det lite fix vid datorn. Ska skriva ett nyhetsbrev och planera några inlägg innan kvällen. Vad vi ska äta vet jag inte. Själv försöker jag låta bli att äta pasta och vitt mjöl…