Mitt Liv

 • Helen Toomik

 • Helen Toomik

 • Helen Toomik

 • Helen Toomik

 • Helen Toomik

 • Helen Toomik

 • Helen Toomik

 • Helen Toomik

 • Helen Toomik

 • Helen Toomik

 • Helen Toomik

 • Helen Toomik

Berättat av Helen

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade först vid 6:50 när larmet ringde på min mans telefon. Han gick upp, jag sov vidare tills jag vaknade av mig själv 7:35. Gick upp, borstade tänderna, klädde på mig. Sa hej då till familjen – de skulle alla gå något senare – och gick hemifrån runt 8 för att åka till kontoret. Jag jobbar som IT-konsult och just idag skulle jag vara med konsultkollegorna på konsultbolagets kontor (snarare än hos kunden).

Det tog knappt 10 minuter att gå till Spånga station. Det var mestadels molnigt men det var sol just på de höstfärgade lönnarna vid Spånga torg på ett väldigt fint sätt. Det var 10 minuters väntan till pendeltåget mot stan. De brukade gå 8 ggr i timmen i rusningstrafik men har inte gjort det på ett tag nu, och jag är fortfarande irriterad på att tågbolaget inte kan leverera det de utlovat. Hyfsat trångt på tåget men inte knökfullt. Kollade på Instagram och såg Nordiska museets insamling om minnen för dagen.

Gick av vid T-Centralen och tog de många rulltrapporna upp. Tog en avstickare in till Coop på bottenplan på Centralstationen. Mest för att köpa lunch. Jag brukar ha matlåda med hemifrån men just idag fanns det inga rester i kylskåpet. Det blev en färdigrätt (boullabaisse) och en smoothie till frukost när jag ändå var där. Jag äter oftast inte frukost, sedan några år tillbaka. Behövs inte längre nu när jag är lite äldre. Betalade i en av de många självbetjäningskassorna. Det gick på 109 kr – 80 för lunchen och 30 för smoothien.

På kontoret strax före 9. Där bjöds det på frukost på tisdagar och torsdagar, men det hade jag glömt bort. Tog lite yoghurt med färska bär, mest för att vara social. Det var inte många där, trots att frukostarna finns just för att locka tillbaka folk till kontoret. Närvaron är långt ifrån vad den var före covid-pandemin. Det fanns gott om lediga platser att välja från. Jag satte mig med de tre andra från mitt team.

Jobbade på bra. Skrev kod, hade möten både med teamet (om hur vi ska utforma olika delar av den feature vi jobbar på) och med andra (för att höra vad de jobbar på). Gjorde en release av ny version och fick sedan snabbfixa en liten bugg som jag hade råkat orsaka.

Gick från kontoret strax före 5. Det var precis innan vårt månadsmöte skulle börja, men jag hade slut på social energi och orkade inte sitta och lyssna på folk i en timme. Jag kollar på inspelningen när den släpps på intranätet imorgon.

Ner till Centralstationen och pendeltåget. Blippade mitt SL-kort för 39 kr enkel resa. Hade tur med tajmingen, tåget kom om 3 minuter. Fick sittplats, så jag kunde sitta och virka på vägen, vilket kändes bra. Annars är det lätt att det blir slöskrollande på reddit eller Instagram.

Ena entredörren till Spånga station har varit trasigt i en vecka eller så, och går inte att öppna. Det blir trängsel när ett tåglass med folk ska in på stationen samtidigt, genom en enda liten dörr.

Tillbaka på Spånga torg var det redan skymning. Blomsterbutiken skyltade med en udda blandning av Halloween-tema och Rosa bandet mot bröstcancer. Second hand-butikens skyltfönster var fyllt med varma kappor. Jag gjorde ett snabbt besök på garnbutiken för att spana efter något brunt yllegarn, för min bruna kofta är sliten och jag vill sticka en ny.

När jag kom hem så såg jag ett returpaket i hallen. Lite osäker på hur många dagar det är kvar av ångerrätten, så jag la ner min ryggsäck i hallen, tog paketet och gick iväg med det till ”videobutiken” vid Spånga folkan. Som inte har haft någon videouthyrning på många år, utan bara godis, tobak, och paketutlämning, men som fortfarande heter Filmkedjan eller något sådant.

Hemma igen var första prio att ge katten mat. Han mötte mig redan i hallen och jamade om mat, och glufsade fort i sig sin torrmat när han fick den. Jag satt sen och vilade i 10 minuter och åt lite vindruvor.

Sen var det dags för middag. Vi prenumererar på måltider från Linas matkasse. 3 till 4 middagar per vecka. Passar jättebra när jag inte har tid eller ork att planera och handla för en middag. Bara att leta fram receptbladet och alla ingredienserna som Lina har skickat oss, och följa instruktionerna. Idag blev det bibimbap, som jag aldrig har lagat tidigare. Jag drog ner alla chilimängder till en tredjedel och ändå blev det rätt starkt för alla i familjen; jag begriper inte hur någon kan äta den rätten alls om man följer receptet till punkt och pricka.

En liten bit brownie från frysen som efterrätt.

Satt och läste i soffan sen. Runt halv nio kom min son och ville öva på franska glosor med mig. Sen läste jag mera, och surfade efter stickmönster för den kofta jag vill sticka.