Mitt Liv

Berättat av Gustav Lokrantz

Berätta om din dag: ✏️

Klockan 06:40 ringde min väckarklocka, men det dröjde minst 20 minuter innan jag var uppe ur sängen. Det blev som vanligt bråttom till skolan, som det ju alltid blir oavsett vilken tid man kommer upp. Jag skyndade till skolan, hämtade mina grejer i mitt skåp och rusade upp för trappan till modul-husets andra våning. Sekunden klockan slog åtta öppnade jag dörren till klassrummet.

Först var det SO med Fredrik, idag skulle vi ha muntligt prov på mänskliga rättigheter, FN, EU och hur USA, Ryssland och Kina styrs. Det var ju lite passande eftersom det råkar vara FN-dagen idag. Ungefär tio personer hann redovisa för Fredrik utanför klassrummet innan lektionen var slut. Efter SOn var det svenska och vi fortsatte med läsförståelseprovet, vi skrev provet på iPaden men min krånglade så jag fick använda Agnetas istället. Sista lektionen innan lunch var matte, jag satt mellan Tage och Alex. Jag visade Alex en klurig uppgift som inte fanns med i matteboken utan en jag hade sett på TikTok och tyckte hade ett intressant sätt att lösa. Vi löste den tillsammans. Det är det som är det bästa med matten, när man kan lösa en viss uppgift bara för att det är kul. Vår lärare Björn är så bra och låter oss göra sådant och hjälper oss gärna. Eftersom jag inte hann göra det muntliga provet på SOn fick jag göra det under matten istället. Det gick bra, jag kunde alla svar och vi tog oss snabbt igenom frågorna. Fredrik tyckte också att det gick bra.

Vi var åtta killar som tillsammans gick bort till De la Gardiegymnasiet som vi delar matsal med, idag var det köttbullar. Jag åt så mycket jag klarade idag, men det är alltid lite jobbigt att äta i matsalen. Efter maten brukar vi sitta i rummet utanför vårt klassrum, men idag hade någon lyckats komma in i klassrummet och snart var många där inne och lekte med allt möjligt kul som gick att hitta i städskåpet. 11:50 började slöjden, den här terminen har jag syslöjd. Idag var jag väldigt stressad på slöjden, jag hade insett att det visst inte var så värst många lektioner kvar innan vi måste vara färdiga, och jag är inte i närheten av klar. Men jag var visst lite väl stressad, för jag lyckades stryka fast vliesofix-pappret i bordet istället för i mitt tyg, det tyckte inte Serpil var så värst bra.

Sist på dagen var det franska, vi lärde oss om komparation av adjektiv.

När jag är på väg hem från skolan tar jag alltid en bild på rabatten innan jag går in, när terminen är slut ska jag lägga alla bilder efter varandra i en liten film för att se hur det går från sommar till vinter. En sådan film gjorde jag även förra terminen. Just nu tar en stor byggnadsställning stöd mitt i rabatten, hela vårt hus är inbyggt, putsen ska lagas och det ska målas om.

På eftermiddagen tog jag det mest lugnt, jag tittade på en “release-stream” från Colossal Order som släppte spelet Cities:Skylines II idag. Under tiden övade jag på att brodera, för att spara tid på de kommande slöjdlektionerna så att jag hinner klart.

Pappa lagade pasta carbonara och vi pratade om resan till London vi ska göra på höstlovet, lite läskigt att vara svensk ute i världen nu efter vad som hände i Bryssel. Mamma påminde även om att Nordiska museet hade en insamling av minnen idag, så efter maten skyndade jag mig att träna på franska-glosorna och nu sitter jag här och har precis skrivit färdigt den här texten om vad som hände mig den 24 oktober 2023.

/Gustav Lokrantz 15 år