Mitt Liv

Berättat av Gunnel Olsdon

Berätta om din dag: ✏️

Dagen började strax efter åtta på morgonen när klockan ringt och jag legat och gottat mig i sängen en liten stund. Gjorde mig frukost som bestod av havregrynsgröt, en skivad banan och äpplemos. Såg på nyhetsmorgon på TV under tiden jag åt min frukost. Kaffe hade Sven, min man redan bryggt så det var bara att ta för sig. Efter frukost rensade jag de sista nyponen som jag plockade igår. La in dem att torka i ugnen på 50 grader. Klädde på mig, blå jeans, merinoull linne och svart polotröja. Tog min träningsväska, tog på min röda duffel, halsduk och vantar och cyklade iväg till träningen på Friskis och Svettis i Majorna. Idag hade jag bokat mig på tvåpass ett styrkepass och ett spinningpass. En banan och ett päron mellan passen och mycket vatten. Rätt nöjd när båda passen var klarade! Träffade en gammal arbetskamrat och vi småpratade lite om resor vi nyligen gjort.

Lunch hemma, gårdagens rester, fylld paprika med fisk och nässlor och risotto och en sallad. Mumsigt för en hungrig människa. Kaffe efteråt!

Tränade franska 30 minuter genom appen Duolingo. Det börjar bli svårt men det går rätt hyfsat. Sms:ade med några kompisar. Det är lätt att ha kontakt via mobilen idag. Bekvämt att slänga iväg några ord och svara när man kan och vill.

Cyklade sedan till Avenyn i centrum. Raggsockans dag i garnbutiken Daisy design, där jag brukar köpa mitt garn . Köpte tre nystan mörkorange till raggsockor som jag ska sticka till min dotters pojkvän. Vidare till Första Långgatan. Mataffären Willys fick besök. Köpte potatis och en svinnlåda med frukt för 20 kronor. Klementiner, äpplen och apelsiner. Påtalade för killen i kassan att i de flesta andra affärer blandar man frukt och grönt i dessa lådor. I denna affären är det oftast samma sort i mängder. Vem vill ha 2 kg med lite för mogna bananer??

På biblioteket träffade jag Lena som jag volontärarbetade ihop med på Göteborgs filmfestival i våras. Hon jobbade lite extra och jag läste dagens tidning och hämtade en beställd bok.

Cyklade hem strax efter fyra och lagade middag. Gjorde köttrssås och spaghetti. Min man hade också precis kommit hem från sina aktiviteter och vi åt tillsammans.

Löste korsord, tittade på nyheterna och läste några kapitel i boken FRI som handlar om livet i Albanien efter 1944 och efter 1990. Extra spännande eftersom vi nyligen rest i Albanien.

På nyheterna mest om kriget i Gaza och i Ukraina. Ingenting om värmekatastrofen i Amazonas eller hur det går efter valet i Polen.

Läggdags vid 22:30