Mitt Liv

Berättat av Gunnel Löfgren

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknade i sextiden på morgonen. För att inte väcka min morgontrötta man satte jag i mobilens hörlurar och lyssnade på ett radioprogram från sr play. Det handlade om några unga tjejer som åkte till en plastikkirurgisk klinik i Turkiet för att införskaffa sig ett större arsel och en smalare midja. Hujedamej säger jag bara! Ett riktigt arsel var vad de ville ha. Men kanske inte va? Vad vet ja?

När klockan blivit 7 klev jag upp ur sängen och gick ner för trappan och in i köket. Tryckte igång kaffebryggaren och besökte badrummet. Sedan gick jag, iklädd morgonrock och vinterkängor ut till postlådan som bara är 20 m bort, och hämtade dagstidningen som vi prenumererar på. Det är Länstidningen Östersund som har lite vänsterperspektiv. Länets andra tidning är Östersunds posten, ÖP. Den brukade min morfar kalla för HÖ-P, för den var Centerpartiets. Åter till ämnet, jag tänker ofta på hur länge till man kan få en tidning av papper hem i postlådan. Det är inte riktigt samma sak med surfplattan. Och den är definitivt sämre på utedasset.

Nåväl, in igen och rostade två mackor som fick Norrgott och ost. Sen upp till sovrummet utrustad med tidning och morgonfika. Eftersom jag fixat allt läste jag tidningen först och gubben fick läsa Östersundposten på plattan. Sen bytte vi.

På förmiddagen kokade jag gulaschsoppa på en köttbit från Svedja gård som är vår granne. Så bakade jag franskabullar och cornflakeskakor. Klockan 12 kom några goda vänner på lunch hos oss. Vi har gemensamma barnbarn och mycket att prata om och det blev en trevlig eftermiddag. När de åkt hem gick min man och jag en promenad på 4 km.

Middagen blev rester från helgen, Janssons frestelse. På kvällen såg jag på tv och ägnade mig åt att fortsätta sticka strumpor åt nära och kära.

På nyheterna pratades det om att Turkiets president Erdogan godkänt Sveriges medlemsansökan i Nato. Själv är jag lite tveksam till att överge Sveriges neutralitet.

En färja har gått på grund i Blekinge och en massa olja har läckt ut. Sanering pågår. Och så är det kriget i Ukraina och Gaza på varenda nyhetssändning.

Det var min 24 oktober 2023 i Gevåg Jämtland.