Mitt Liv

  • Gun Marklund

  • Gun Marklund

  • Gun Marklund

  • Gun Marklund

  • Gun Marklund

Berättat av Gun 63

Berätta om din dag: ✏️

Som pensionärer behöver vi inte vakna av någon klocka. Vaknade vid sju men låg kvar och lyssnade på en podd med Agnes Wold som handlade om kiss. Till exempel urinvägsinfektion, inkontinens mm. Min man blev glad över att hon sa att det kan vara bättre för män att stå än att sitta och kissa.

Jag funderade över inkontinens eftersom jag inte kan hoppa hopprep eller lyfta tunga vikter utan olyckor. Skrev en fråga till Agnes podd om alternativa träningsmetoder som dyker upp i fb-flödet och undrade om det finns några vetenskapliga belägg för dessa.

På förmiddagen ägnade jag mig åt matlagning med bönor. Jag är med i ett europeiskt forskningsprojekt om bönodling och har under sommaren testat att odla sex olika sorters bönor, från olika länder, för att se om de fungerar för framtida matförsörjning i Norden. Jag är ingen matlagningsexpert men googlade några recept och lyckades få till en ätbar gryta som vi åt till lunch.

Matlagningen dokumenterades och skickades in till en holländsk tjej som gör en film om projektet. Hade som vanligt krångel med att sända för stora filer pga att gmailen är full. Är för snål för att betala för extra utrymme så fick rensa gamla mail.

På eftermiddagen jobbade jag i trädgården. I går grävde jag upp alla växter från en rabatt. Nu fyllde jag på kompost där och planterade tillbaka en del av växterna i lite bättre ordning. Delade många plantor och fick massa över som jag ska lägga ut i en skänkes-grupp på fb. Vill inte bara slänga fina plantor som kanske kan glädja någon annan.

Efter trädgårdsjobbet fikade vi lite te och mackor och vilade en stund på dagbädden i uterummet innan det var dags för träning.

Cyklade till Gjuteriets crossfit i Falkenberg. I dag var det roddpass. Lite sliten i kroppen eftersom det var femte dagen i rad som vi tränar där. Försökte slå min tid på 1000 m men misslyckades. Tränaren Kristian peppar som vanligt och tipsar om tekniken. Avslutade med flåsig wood med kettleballswingar, pushups, wallballs och rodd.

Träffade Tobbe o Maria som just kommit hem från sin roadtrip i Florida , mycket nöjda och glada.

Cyklade hem, duschade och fikade framför teven; Robinsson, kockarnas kamp och Gränslandet. Verklighetsflykt istället för hemska nyheter om Gaza, Ukraina, jordbävningar och gängkriminalitet.

Chattade med dottern och planerade morgondagens barnvakt av ettåring och sexåring, medan föräldrarna åker till Gekås. Ska även försöka hinna klippa henne när de kommer tillbaka.

Läggning vid tio. Läser Löpa varg av Kerstin Ekman. Skrollar fb och fastnar för denna undersökning.