Mitt Liv

Berättat av Gilla

Berätta om din dag: ✏️

Den 24 oktober 2023.

Gilla Kruse 56 år.

Jag hade inga fysiska möten idag, men bestämde mig i alla fall för att åka till kontoret. Det blir så tråkigt att jobba hemifrån, även om det kan vara befriande att kunna ta det lugnt på morgonen. Jag har en timmes färd med kollektivtrafiken till kontoret så det är också tråkigt med den resan från den ena sidan av Stockholm till den andra. Vi behöver bara vara inne på kontoret halva tiden och får jobba upp till 50% hemifrån. Jag åker buss, tunnelbana och pendeltåg till jobbet.

Har lite ont i kroppen efter att ha sprungit ett lopp i söndags, fem km. Det var kul men jag lyckades inte bräcka min bästa tid tyvärr. Ikväll ska jag på yoga, det blir skönt. Försöker träna minst varannan dag och gå minst 10 000 steg om dagen för att hålla igång kroppen.

På morgonen lyssnade jag på radio för att höra vad som hänt under natten. Den sista tiden har det ju varit skjutningar eller sprängdåd allt för ofta. Det är gäng som krigar. Hörde inget speciellt om denna natt. Men tunnelbanorna är kraftigt försenade på grund av löv på spåren. Så har det varit så här års så länge jag kan minnas!

Flera kollegor har kommit in till kontoret idag och det är kul att träffa kollegorna. Man löser alltid ut en del problem snabbt och lätt när man ses och inte behöver sitta i digitala möten.

Några har drabbats av Coronavirus igen och är hemma och sjuka. Jag hoppas att det inte blir en ny våg av Corona så alla måste jobba hemifrån.

I helgen var vi på landet och plockade massor av svamp, och på lördag ska vi gå på Folkoperan, jag och min sambo och några släktingar.

Nu ska jag snart gå och köpa en sallad på ica, och äta i matsalen med kollegor. på eftermiddagen blir det några möten digitalt, så jag måste hitta något rum som är ledigt att sitta i.

Annars arbetar vi i ett stort kontorslandskap utan egna platser. Men vi som jobbar med samma saker har en hörna som vi brukar sitta i så vi hittar varandra. Man har bara ett litet skåp där man kan lägga personliga saker, och så väljer man vilket skrivbord som helst och kopplar in sin dator.