Mitt Liv

Berättat av GeSylvia

Berätta om din dag: ✏️

Igår, tisdag 24/10-23 Så vaknade jag alldeles som vanligt runt kl 07. Maken skulle på en undersökning i Varberg så vi åt frukost tillsammans innan han gav sig av och efter drt så gjorde jag mina vanliga morgonrutiner, gympa med Sofia + lite utöver det och så gick jag igenom inkomen e-post och Facebookflödet. Jag skrev någon kommentar också då jag engagerar mig i både migrationsfrågor och klimat. Därefter åkte jag till Coop för att handla och på vägen dit stannade jag till vid Jem & Fix för att köpa sopsäckar och se om de hade någon bra hink till att lägga aska i. Den var slut men skulle komma in senare i veckan. Jag köpte i alla fal spolvätska till bilen. Säckarna jag sökte var ocks slut så jag gick in på Blomsterlandrt där jag hittade 2 rullar till reducerat pris. Så jag köpte 2. Seda n utförde jag .ina inköp på Coop och åkte hem igen. Vädret var av den grå varianten men i övrigt hyggligt så jag klädde om och gick ut i trädgården. Maken hade kommmt hem från Varberg så han kom också ut. Vi röjde upp så gott det gick, det var ett flertal krukor som jag var tvungen att tömma och därefter skölja av dem för vinteförvaring. Jag packade in växter i fiberväv och wellpapp för att de inte ska frysa i växthuset. Framåt 16-tiden gick vi in för att laga middag. Jag hade köpt koljafiléer som jag hade panerat så vi kokte potatis, gjorde en sås och stekte fisken i smör. Det blev gott. Vi skulle vara på möte i NSF kl 18 och jag ville gå in på biblioteket före mötet så vi åkte hemifrån ca 17:10. Jag hittade boken ( Tamas Gelert’s Det svenska hatet) jag letade efter att ha fått lite hjälp. Jag lånade en annan bok också, Tyst om hoten mot yttrandefriheten, av Rebecca Weidmo Uvell.

Så var det då möte och det inleddes av Falkenbergs kommunekolog, Ingela Danielsson, som vi bjudit in för att prata om invasiva växter i vår kommun. Det är ett intressant ämne och vi i NSF har tänkt att ha en studiecirkel för medlemmar om detta. Vi ställde frågor, t.ex. hur vi skulle kunna hjälpa kommunen i arbetet med att få bort sådana här växter. Det är inte en helt lätt fråga då det handlar om många aspekter, t.ex. säkerhet i själva agerandet. Vissa växter är giftiga, andra mkt svåra att utrota och arbetet är förenst med risker.

Ingela ska i alla fall återkomma till oss.

Efter hennes anförande så hade vi ordinarie styrelsemöte och vi pratade om både saker som har varit, hur antalet medlemmar förändrats och hur mycket vi har i kassan liksom nästa års program.

Sedan var det kväll och vi åkte hem. Satte på TV: n och det var ett program om Hitlers fall som vi såg innan vi gick och lade oss.