Mitt Liv

Berättat av Gerd Cruse Sondén

Berätta om din dag: ✏️

Jag väcktes av min man kvart i nio. Han hade fixat frukost med lättfil och müsli plus 7 torkade rönnbär. Efter blev det kaffe med knäckebröd och kaviar. Han kollar på Morgonstudion på TV, jag sitter bredvid och läser GP och DN på paddan. Vi sitter där i en timme, jag älskar mina förmiddagar. Sen borstar jag tänderna, sminkar mej lite. Vi har tagit med äpplen från landet så jag ägnar minst en timme åt att göra äpplemos.

Sen sitter jag och målar akvarell, uppgifter inför målarkursen på onsdag. 13.30 fikar vi och äter lunchmacka. Lite efter två promenerar jag till tandläkaren på Berzeeligatan. Han lagar en plomb, det går fort. Jag säger att jag haft svårt för att prata, tungan har skrapat emot kanten på tanden. – Det tyckte väl din man var skönt, sa han och skrattade.

Sen skyndar jag till Valand, tar spårvagnen till Guldheden och hinner precis hämta barnbarnen på deras kooperativa förskola. Deras föräldrar skall få lite egentid och gå på restaurang.

Min man kommer också till förskolan så vi fyra går till affären på doktor Fries torg, barnen får välja pasta. Sen går vi hem till oss, femåringen får kolla en stund på barnprogram på paddan, jag fixar mat, min man gör en brasa i kakelugnen och vi har koll på tvååringen samtidigt. Sen äter vi fyra. Köttbullar, ekologisk djurpasta och rivna morötter. Till efterrätt blir det smoothie med banan och blåbär. Och lite grädde.

Den lille har bajsat och det har hamnat utanför blöjan så sen ligger jag på golvet med honom, det är bajs överallt, på hans fötter och ben, i kläderna och på golvet. Till slut får jag in honom i duschen, det gillar han inte, han skriker Mamma!!!!!

Till slut går vi ut i trädgården, vi skall ta in trädgårdsmöblerna och barnen hjälper till.

Det skymmer och vi pratar om hösten.

Sen sätter vi båda i dubbelkärran och kör upp till deras lägenhet femhundra meter från oss.

Vi kör långsam nattning, leker lite, läser böcker, sjunger. Den lille får gröt.

Min man nattar den lille, jag den store.

– Var tyst nu farmor, sluta sjunga!

När båda somnat dyker föräldrarna upp efter restaurangbesöket. Tacksamma och trötta.

Vi sitter nån timme och pratar, sen går vi hem till oss, kollar på Rapport på SVT Play, dricker lite te. Sen sitter jag nån timme vi datorn och försöker skriva vidare på min roman om en vilsen kvinna och hennes koloniträdgård.