Mitt Liv

Berättat av Friskis

Berätta om din dag: ✏️

23/10-23. Kl 7.30-13

Vaknar kl 7.30 efter en ganska stökig natt. Funderar på om det är fullmåne eftersom jag inte kan sova? Eller är det min hjärna som är full? Full av intryck. Igårkväll jobbade jag till kl 21, ideellt som receptionsvärd på Friskis . Och där hände det mycket på en och samma gång ; spinning för funktionsvarierade, ivriga tonårsgrabbar som ville spela basket, fyra herrar som tränade badminton, ett ” vanligt ” gympapass, styrketräning mm. Så roligt när många vill sköta om sin hälsa och speciellt roligt när en pappa kommer med sina två söner 12 o 14 år och ska gymma tillsammans. De har köpt ett tillsammanskort på Friskis. Och då får 12 åringen gymma gratis när en förälder är med.

Idag blev det ingen frukost för mig. Vanligtvis består den av en mjuk skiva hälsobröd med ost och tomat , en hård smörgås med en skiva rökt kalkon, två Finncrisp – en med ost och en utan. För det mesta dricker jag citronvatten, grönt eller rött te till. Tänk vilka rutiner jag har på frukost! Middagen och lunch varierar ju varje dag.

Orsaken till att det inte blev någon frukost var att jag behöver fasta eftersom jag skulle på hälsocentralen för att ta prover ( kolesterol, blodsocker,, blodtryck, vikt, längd, studsmått, midjemått) ,inför mitt kommande hälsosamtal som min region i Jämtland erbjuder alla 40,50,60 o 70 åringar. Inför samtalet har jag fyllt i en enkät med massor av frågor ang mat, sömn, motion etc. Hoppas att regionen kan förebygga sjukdomar med hjälp av dessa samtal.

I vanliga fall skulle jag ha cyklat 5 km på min gråa 24 växlade cykel, in till hälsocentralen, det är nollgradigt ute, men just idag tog jag min svarta, dieseldrivna volvo v60 till stan. Jag ville passa på att hämta kartonger på systembolaget. De har så bra kartonger där flaskor har varit. Jag förbereder ett loppis som jag ska ha på lördag och då tänker jag sätta glas o porslin i facken i kartongen där vinflaskor tidigare stått.

Jag gillar tanken att äga saker som jag använder, jag vill inte ha några hyllvärmare. Jag har alldeles för många glas, karotter, stekpannor, skor, kläder, prydnadssaker som jag inte använder. Så bra om andra kan köpa/fynda mina begagnade saker som ändå är i ett fint skick. Vad sägs om en stor oval ugnsform för 40kr, eller en 40 cm hög bordslampa på 80kr?

Till lunch ska jag äta en rödbetssoppa gjort på rödbetor, potatis, ingefära , vitlök, gul lök, grönsaksbuljong, lime. Till det har jag hackat äppple o chevreost.

Efter lunch tar jag nog en promenad på ca 7 km. Ska vila kroppen idag eftersom jag gick på ett skivstångspass igår. 30 damer och herrar i olika åldrar leds av ledare o musik i tre olika block efter uppvärmning. Helkroppsövningar, övningar för armar, övningar för rygg o mage. Och efter det stretch. Imorgon blir det ett cirkelgym pass. En ledare o musik peppar 20 st entusiaster när de är på sina stationer /jobbar med maskiner i 40 sekunder. Sedan byter man i maskin i cirkeln och kör 40 sekunder till innan man går till nästa station. Det finns 20 stationer som man kör i två varv. Uppvärmning innan o stretch efter. Det är viktigt att torka av maskinerna . Coviden har tagit fart igen och på nyheterna säger de att bl a Sundsvall har gått upp i stabsläge . Onsdag den 8 nov får vi 65+ börja ta covidspruta. Det blir min sjätte spruta . Samtidigt erbjuds influensaspruta. Så jag ska ta båda sprutorna.