Mitt Liv

  • E Staffansson

Berättat av Eva

Berätta om din dag: ✏️

2023-10-24

Östersund

Jag är pensionär och behöver inte ställa väckarklocka längre förutom dagar när jag ska tvätta. Idag är det tvättdag. Jag bor själv så det borde inte vara jobbigt men det finns endast en tvättmaskin i tvättstugan som har storleken passande familjehushåll. Jag går inte ner direkt utan först en kopp kaffe i soffan med Morgonstudion på kanal 1. Samtidigt läser jag ÖP på mobilen, kollar Instagram och Facebook.

Vid kl.10 tänkte jag köra min höftträning tillsammans med träningsprogrammet på TV, Hemmagympa med Sofia, men ändrade mig.

Efter att hängt tvätt och satt igång nästa maskin gjorde jag mig i ordning. Klädde mig för en promenad till Röda Korsets second hand- butik.

Jeans, långkalsonger, tshirt, tröja. På fötterna vandringsskor och så en jacka. Det är kyligt så både mössa och vantar. Det är ca 1 km promenad på gator med gamla villor, 30- 40 talet. Jag tittar väldigt noga och tänker på att jag hade velat bo så. Jag har ett favorithus på Lottgatan. Det är länga med parhus och ” mitt” är i gult puts. Det har gröna fönsterkarmar. Huset skulle passa mig.

På Kupan är det som vanligt mycket folk. Jag ska köpa mindre juldukar som jag ska sy till julklappspåsar. Jag hittar 3 stycken och ett fat med form av en gris. När jag ska fika träffar jag på en fd kollega och vän samt hennes man. Vi fikar tillsammans och jag äter en leverpastej smörgås. Mannen berättar om Röda Korsets verksamhet som han har varit ordförande för. Intressant. Efteråt gick jag till Erikshjälpens second hand. Hittade en burk som Batman, den ska mitt minsta barnbarn, 5 år, få. Promenad hem och förbi ”mitt” hus. Sen gick jag förbi ett hus och i ögonvrån tyckte jag såg en varg fast fel färg, jag blev rädd. Det var en hund. Hemma blev det fortsättning med tvätten. Övrig tid satt jag och stickade, en halsmudd. Har flera projekt på gång, vantar, halsmuddar. Det ska bli julklappar. Middag vid kl.17, stuvade morötter och stekt korv. När jag äter stuvade morötter saknar jag min mamma. Hon var väldigt duktig på att laga mat, det är inte jag. Från kl.18 ser jag nyheter m m på kanal 1. Resten av kvällen streamar jag kriminalserie, en fransk, och stickar. Tänker på min son som i veckan ska göra en lungröntgen och har höga värden som enligt info på 1177 kan tyda på lungcancer. Försöker att inte bli så rädd när vi inget vet ännu. Tänker också på mitt ett av mina barnbarn som fått diagnos ADHD, medelsvår. Jag förstår inte varför alla har det idag. Fadern har också fått diagnos. Inte har jag eller andra förstått det. Varför är det så här. Jag tänker också på våldet i samhället och hur regeringen inte ser helhet och vill sätta barn i fängelse. Det gör ont i mig. Barn som inte ser annat hopp om framtid och egenvärde än genom kriminalitet. Jag vill ha ett samhälle där alla har lika värde och samma förutsättningar.

Jag går och lägger mig vid 11- tiden.