Mitt Liv

  • Eva Sträng

Berättat av Eva Sträng

Berätta om din dag: ✏️

Tisdagen den 24 oktober 2023

Vi satte hundarna i deras burar i bilen som så många gånger förut. Denna gång gick turen till Mantorp. Ca tre mil.

Vi, jag och min kompis Ewa, brukar planera vår rutt dagen innan. Vi har vandrat på de flesta ställena runt Linköping. Även turer i närliggande kommuner.

I Mantorp gick vi först en kortare motionsslinga. Slingan som var välskött och lätt att gå. Mest barrskog men på ett ställe växer bok i en egen liten skog i skogen. Underbart ljus trots att det var en mulen dag. Jag kan tänka mej ljuset bland träden på våren när de skira ljusgröna bladen har slagit ut. Det får bli en sväng dit om cirka ett halvår.

Jag hade med mej min nyinköpta kamera men ljuset var svagt och färgerna lite matta en sådan här mulen dag men när vi gått nästan hela slingan kom solen fram några härliga minuter. Ett kort på bokskogen och det härliga ljuset blev det i alla fall.

Vi hoppade in i bilen och åkte en lite bit till det stora köpcenter. Sedan fick hundarna spendera en stund i bilen. Vi hade siktet inställt på sportaffären för lite inköp.

Jag blev som vanligt kaffesugen efter en stund men tänkte att denna gång ska inte jag var först att föreslå fika. Jag kan fika närsomhelst. Jag hann knappast tänka tanken så sa Ewa; ska vi ta en fika?

Det är inte det mysigaste fikaställe och ombyggnad pågick runtomkring. Kaffe från en automat men det smakade förvånansvärt gott. Vi kunde inte låta bli att beställa var sin chokladboll med pärlsocker på. Underbart gott.

Vi hann också göra ett besök i den närliggande möbelaffären innan vi gjorde hundarna sällskap i bilen.

Jag hoppade in i min bil som stod parkerad hemma hos Ewa och begav mej den korta biten hem till mej. Då hade både jag och min hund blivit rejält hungriga så det var hög tid för den försenade lunchen.

Det blev en bra dag även om det inte blev så lång vandring.

Efter lite soffhäng och en kortare promenad kom vi innanför dörren samtidigt som regnet började, lägligt. .

Sen var det dax att fundera på vart morgondagens vandring skulle bli. Det finns många gjorda och icke gjorda slingor att ta sig an, jag min kompis och våra två hundar.

//Eva Sträng