Mitt Liv

  • Eva Nyman

  • Eva Nyman

  • Eva Nyman

  • Eva Nyman

Berättat av Eva Nyman

Berätta om din dag: ✏️

Mobilklockan ställd på ringning 07.30 men som vanligt vaknade jag någon timme innan.

Avnjöt morgonkaffet i stearinljusets sken.

8 grader ute, 20 inne. Utanför fönstret tomt på gatan tills klockan närmade sig 8, då barnen tar sig till skolan genom valvet under vårt kök.

Läser nyheterna och scrollar igenom inlägg på Facebook, upprörs över Sverigedemokraternas nya utspel och hur stor makt de har trots att de inte sitter i regeringen, räds över framtiden under deras påverkan av politiken.

Jag jobbar som brevbärare och idag cyklade jag hemifrån till jobbet, vilket tar ca fem minuter. Folket som bor i Majorna får numera post varannan dag och idag gick jag ut på två distrikt på ca 3,5 timmar per tur. Lunch däremellan och matlådan var fylld med blomkålsbiffar och ris med tzatziki till, det var gott.

Folk beställer mycket kläder, böcker, mediciner mm på nätet numera och så blir det vi som delar ut det hemma hos dem, antingen i deras postbox eller vid deras dörr. Under mina turer lyssnar jag på radio, helst P1 eller en bok, som var fallet idag, en norsk deckare (som inte behöver gå till historien). Dagen flyter på lite bättre när man har något att lyssna på.

Direkt efter jobbet till Friskis & Svettis för ett spinningpass.

Till middag hade min man lagat soppa av indiskt stuk och det luktade såååå gott när jag öppnade dörren, smakade så också efter många timmar under en för dagen ljusgrå himmel

Dagens andra kopp kaffe på det till ett parti backgammon, som jag dessvärre förlorade.

Den som lagat mat i vår familj slipper diska, så det var bara att sätta igång.

En dusch på det och klockan hade blivit 20.30.

Soffläge med lite stickning på en tröja samt en god bok fick avsluta dagen.