Mitt Liv

  • Eva Mohlin

  • Eva Mohlin

  • Ken Holm

Berättat av Eva Mohlin

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade vid 07-tiden och kunde inte somna om. Två katter (av 4) låg i sängen.

Spelade lite spel (Gardenscapes) på iPaden, gjode kaffe 08.30.

Min man vaknade. Han tyckte kaffet var för starkt. Det tycker han alltid :-).

Hans kaffe är för svagt. Det tycker jag alltid.

Tog på mig efter kaffet (underkläder, joggingbyxor, t-shirt, skjorta, fleecetröja, raggsockar).

Gick en runda i trädgården och tog en smygrökningscigg. Blås och småregn. Beundrade min nya avdelning i köksträdården, där ska bli potatis nästa år.

Bekymrar mig lite för att värmepannan och värmeanlägget tappar trycket, förmodligen expansionsbehållaren, vi har haft problem med den innan. Fyllde på vatten. Servicekillen kommer den 14e november.

Kollade Alla mot Alla på datorn, gårdagens program.

Fick matleverans, som jag packade upp och fixade med. Vi fick allt i beställt. Ibland saknas något. Åt Kisch och rivna morötter till lunch. Såg en tv-serie från HBO; Supernatural.

Gick upp och sov en stund tillsammans med katten Ozzy (fördelen med att ha slutat jobba), vaknade, läste på FaceBook om den här insamlingen av data och tyckte det var en kul ide. Gick ner och satte mig vid datorn och skriver detta.

Betalade en räkning till gasservicebolaget, det är ju bäst att få det på plats, nu när jag beställt serviceabonnemang och bokat tid, inloggningen till nätbanken strulade, men det löste sig. Läste lite mail. Mer FaceBook.

Klockan är nästan 17. Börjar snart bli mörkt.

Fortfarande regn och blåst. Funderar på middag. Hmm…. nånting från frysen som ska in i ugnen en stund. Har jag kyckling? Det med sallad är gott. Och enkelt.

Jag och min man äter inte ihop varje dag, vi har olika matvanor, och tider. Han är en värre nattuggla än jag, så han äter senare. Och gillar inte fisk o skaldjur. Jag gillar fisk o skaldjur.

Gemensam middag onsdag + lördag. På lördag blir det gulasch. Skriver lite på vad som ska kompletteras i matväg till den. Papika. Nåt mer? Potatis, just det.

Mannen ser nyheterna på sitt ”kontor”, vi har varsitt rum. Det är bara elände om Putin och Ukraina, varvat med elände om Israel och Palestina. Jag läser mest rubrikerna nuförtiden, det är bara krig och ondska överallt. Orkar inte höra om det hela tiden.

Men media lever av dåliga nyheter. Svarta rubriker säljer.

Ozzy masade sig ner från sängen och la sig på mitt skrivbord istället. Mitt på musmattan. Flytta dig Oz, jag håller på att med en grej här.

Tar ett glas vin (vitt + mineralvatten), och fortsätter skriva.

Träden tappar bladen, funderar på hur jag ska göra med den nya delen av woodlandet, vilka växter som ska flyttas och eller delas. Gläder mig att sätta igång till våren.

När man läser det så här verkar det vara ett ohyggligt tråkigt liv, men det är det inte. Stressfritt och avslappnat, snarare. Har haft många tuffa år, med sjuk man (cancer, nu frisk – peppar peppar) och sjuk mamma (demens, nu död – 24 juli). Så det är skönt att kunna skrota runt och inte bekymra sig halvt ihjäl.

En helt vanlig oktobertisdag i Sengeløse, Taastup, Danmark.

Hälsningar från Eva, svensk som bott i Danmark i 22 år nu.