Mitt Liv

  • Eugeni

Berättat av Eugeni

Berätta om din dag: ✏️

Mitt namn är Eugeni.

Jag kom från Litauen och bor i Stockholm nu. Jag är 45 år gammal. Jag är gift och har en dotter. Min dotter är 17 år gammal. Min fru arbetar på ett företag som revisor. Jag har bott i Sverige 3 år. Mitt hem ligger i Kista.

Jag tycker mycket om Sverige och känner mig som en med detta underbara land.

Jag vaknade kl 11.30 på förmiddagen och duschade. Sedan drack jag kaffe och åt frukost. Efter det gjorde jag mig i ordning och gick till jobbet. Jag tog tunnelbanan till T-centralen och sedan den rosa linjen till Flemingsberg. Dagen var sval – 5 grader Celsius. Det var moln på himlen.

Mitt arbete började kl. 15.00. Först diskuterade vi arbetsplanen. Sedan berättade vi för arbetare vad som behövdes göra. Klocka 16.30 gick jag till de platserna där våra arbetare utförde jobbet. Vi pratade en stund och sedan kom jag tillbaka till kontoret.

Klockan 19.00 åt jag lunch. Jag drack kaffe och åt en smörgås. Sedan började jag titta på ritningarna igen och göra upp en plan för nästa dagarbete. Klockan 23.00 gick jag runt om de platserna där mina män arbetade. Sedan diskuterade vi läget. Klockan 23.30 avslutades min arbetstid och jag gick till tunnelbanan. Där träffades vi alla tillsammans och pratade ditt och datt . Ibland är det intressant att prata om mer än bara arbetet.

Det var en vanlig dag för mig faktiskt. Jag visste inte att den 24 oktober i Sverige är så viktig dag.