Mitt Liv

  • Ewa Thiellström

  • Ewa Thiellström

  • Ewa Thiellström

Berättat av ET

Berätta om din dag: ✏️

24/10 2023

Kära Dagbok

Vaknade av att väckarklockan ringde kl 07.15, tidigt för mig men eftersom arbete med vattenledningar i huset påbörjades och vattnet skulle stängas av ville jag hinna duscha och gå på toaletten.

Min gamla mamma är på besök en vecka så jag ordnade frukost till oss, kaffe, kokt ägg och en smörgås med ost som vi intog framför TV med TV4 Nyhetsmorgon. Fruktansvärt numera att sätta på TV för det är bara elände. Krig och oroligheter överallt i världen och här hemma skjuts det och bombas bland kriminella gäng som skjuter hej vilt även oskyldiga drabbas och om nån bott på en adress så bombar dom. Man törs snart inte gå ut. Jag skulle vilja flytta utomlands till sol och värme och lugn och ro. Världen är upp och ner, allt är eländigt, maten är dyr, elen är dyr, hyrorna är höga men det enda som är lågt är pensionen som knappt går att leva på för många. Vart är vi på väg undrar jag.

Jag hade rehabträning på Vattenhuset i Hammarby Sjöstad dit jag cyklade på 4 minuter. Underbart väder för solen tittade äntligen fram efter att ha lyst med sin frånvaro i veckor.

Njöt av solen på min korta cykeltur (nedförsbacke).Pratade mycket med en amerikansk gravid kvinna i min grupp, mycket trevligt.

Letade efter färsk krabba på Coop och Lidl i Sjöstaden utan tur. Cyklade hem och denna gång

tog det längre tid då det är uppförsbacke, puh.

Stannade på Gullmarsplan och vilken lycka det fanns vakuumförpackad färsk krabba så jag köpte en som vägde 900g kostade 210kr men det är mamma värd för hon älskar krabba och får aldrig äta det hemma eftersom hennes sambo inte gillar 🦐 🦞 🦀

Mamma var hemma och tittade på tv när jag var ute, hon har lite svårt att gå så hon har rullator när vi är ute men vi gick långt igår så hon ville inte gå ut idag.

Jag gjorde kaffe och bjöd mamma på Pastel de Nata som hon aldrig smakat som äts överallt i Portugal. Vi satt och pratade en bra stund innan det var dags för middag.

Mamma duschade medan jag fixade middag, 🦀 och hovmästarsås, ett glas vitt till mig och alkoholfri cider till mamma som njöt, vilket jag också gjorde, älskar alla skaldjur.

Efteråt tittade vi på Kockarnas Kamp och Över Atlanten sen. var det dags för sängen för mamma reser tillbaks till Örebro där hon bor men hon var så nyfiken på min nya lägenhet i Stockholm på Gullmarsplan så jag tog tåget till Örebro och hämtade hem henne. Jag är så glad att jag gjorde det och fick rå om min fina mamma lite, vi träffas allt för sällan. Jag önskar att vi bodde nära så vi ofta kunde ses på en fika och göra saker tillsammans.

Nu är klockan 00.30 så det blev en lång men mysig dag.

Godnatt kära dagbok