Mitt Liv

Berättat av Esther Hansen

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade kl 05,

Den 24 oktober är en helt vanlig vardag:

Satte på kaffet och serverade det därefter till min man och mig själv. Kl 06 serverade han mig bovetegröten.

Hela morgonen sitter jag i sängen och håller kontakt med min omvärld via sociala medier, tidningsläsandet och personligt messande med mina närmaste. I dag var den mest intensiva kontakten med min dotter. Jag koncentrerar mig alltid på att klara av de intellektuellt mest utmanande uppgifterna först.

Sen blir det badrumsbestyren och morgonpromenad. Idag blev promenaden kort, endast till brevlådan. Det var kallt så maken tog bilen till paketutlämningen. Sen pandemin handlar vi allt via internet. För en gångs skull är jag tidigt ute med att inhandla julklapparna! Vi har numera en väldigt stor familj då vi tillsammans har 16 barnbarn och det 17:e är på väg.

Maken bjuder på festlunch, vegetariska biffar med potatismos och bearnaisesås och ett glas vin till (hans son fyller 39 år).

En stunds vila på maten innan kaffet som vi intar med en timmes wordfeud-spelande.

Sen blir det tid för ett par timmars nöjesläsning av skönlitteratur. Just idag läser jag Kerstin Ekmans: ”Min bokvärld”. Eventuellt en promenad eller utflykt. Livet är gott när man är pensionär om inte all värk och alla krämpor följde med!

Tidig kvällsmat och tidigt sänggående. Lyssnar på ljudböcker eller radio innan vi somnar.