Mitt Liv

Berättat av En tacksam och trött mor

Berätta om din dag: ✏️

Jag är så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna den här dagen. Jag och min man försov oss något så det blev bråttom på morgonen eftersom äldsta barnen ska på filmfestival med förskolan, men allt gick bra och de kom i tid även om det kräver mycket lirkande för att få på yngsta barnet ytterkläder.

När barnen lämnats på förskolan bestämde jag mig för att jobba hemma, iklädd en grå ulltröja och pyjamasbyxor och med en stor kopp te upphälld. Jag hann med zoom-möte med några kollegor och att jobba intensivt några timmar innan lunch. Efter att jag ätit starka nudlar till lunch efter ett recept jag hittat på instagram slog tröttheten till och jag försökte mitt bästa för att jobba vidare, men det gick inte så bra, trots att jag försökte bli piggare med en piggelin-glass. Försöker att inte läsa nyheterna trots att jag ofta lägger mycket tid på det, men de ger mig så ångest med allt elände som händer.

Sen gick jag för att hämta barnen på förskolan och vi tog bussen hem, vilket vi nästan aldrig gör, för att jag var så trött. Det kostade 28kr och bussen började köra i ilfart omedelbart när passagerarna gått på vilket gjorde att vi höll på att ramla. Det har blivit mer och mer så de senaste åren, jag antar att det är för att busschaufförerna pressas att hålla för tighta tidsscheman men kände mig upprörd över det på bussen men även upprörd varför ingen engagerar sig fackligt för att förändra sådant som gör att välfärd och samhällsservice försämrats i så rask takt.. Bussen flaggade eftersom det är FN dagen. Det kändes extra tungt i bröstet att tänka på eftersom det är krig på flera ställen. ”Är Ryssland med i FN” frågade ett av barnen. Ja, sa jag. Till middag blev det falukorv, stekt potatis och grönsaksstavar för ikväll jobbar min man sent, och han äter inte kött så då passar vi på med något jätteenkelt.

Jag som brukar ha massa energi till att fixa och laga mat orkar nästan ingenting så barnen fick titta lite längre på tv än de brukar och och sen pysslade de och hoppade i sängen.

Äldsta barnet grät en skvätt också när han kom hem eftersom en av filmerna på filmfestivalen hade varit läskig. Det läskiga berättade han var i filmen om en katt och råttor som var kompisar.

Men katten hade läst i en bok om hur man kokar råttor och blivit skrämd. Han tyckte det var väldigt hemskt, så rörande att bli rädd för något sådant och jag tröstade honom länge.

När barnen somnat låg jag och min man kvar länge i respektive säng där vi nattar varsitt barn. Jag tittade på en HBO-serie och sen gick vi upp och städade, pratade om vår ekonomi och planerade lite, jag drack te och nu ska jag gå och sova, klockan 23. Min man har redan gått och lagt sig och jag sitter i köket med mitt te och författar detta till ljudet från diskmaskinen, som jag varje dag tänker på hur oerhört lyckligt lottad jag är som har en sådan. Jag tänker ofta på hur tacksam jag är, så även idag. Barnen är friska, vi har helt okej ekonomi och en jättefin lägenhet. Det är fred i vårt land och vi har människor runt oss som vi älskar. Godnatt!