Mitt Liv

Berättat av En hoppfull

Berätta om din dag: ✏️

Mobillarmet ringde klockan 04.55, men jag snoozade till klockan 05.00. Det pratades mycket för några år sedan om alla hurtiga morgonmänniskor som kliver rakt upp ur sängen vid 05 varje dag, men jag vänjer mig aldrig.

För att ens kunna hålla ögonen öppna behöver jag direkt slå på ”Vaken i P4” i radioappen och knäcka en sockerfri energidricka.

I väskan har jag packat ner frukostmackan och några bitar av pizzakitet jag lagade igårkväll till lunch.

Det är kallt och jag har på mig min långa vadderade jacka som ser ut och känns som en sovsäck. Misstaget är de svarta adidasskorna som jag inte bytt ut mot vinterkängor än. Det hade behövts i 4 grader och rusk såhär tidigt på morgonen.

Jag tänker mycket på något jag läste i en krönika, i stil med att ”vi trodde att coronapandemin var det vi skulle berätta om för nästa generation”. Sen invaderades Ukraina och våldsvågen lamslog Sverige. De senaste veckorna har vi bevakat konflikten mellan Israel och Hamas. Man kan inte låta bli att känna lite hopplöshet emellanåt men det är kanske då det är som viktigast att vi fortsätter göra vårt jobb och rapportera.

Nyheter från dagen: Dykare letar efter försvunna personer sedan att fartyg krockat och sjunkit på Nordsjön, influencern Katrin Zytomierska fåt också betala miljonböter efter att hon inte reklammarkerat inlägg på instagram och fem svenskar som kopplas till den pågående gängkonflikten har gripits i Tunisien.