Mitt Liv

Berättat av EMO

Berätta om din dag: ✏️

Ledig dag.

Jag vaknade efter ganska få timmar, å andra sidan så hade jag sovit lite kvällen innan och tack vare det skakat av mig förkylningskänslan. En kompis har en än en gång testat positivt för covid, och har hög feber. Jag blir lite orolig att jag ska bli sjuk, eftersom jag har konstant nedsatt immunförsvar på grund av läkemedel jag tar mot chrons.

Ja, jag skulle ju väcka barnet, men denna sjukdom som avskyr mig så fort jag äter något fel.. Jag väckte hen en kvart för sent och kunde sedan inte ha koll på hur det gick med frukosten, men hen fick i sig den, dock kom vi iväg lite sent.

När jag kom hem drack jag mitt kaffe, åt lite yoghurt med lönnsirap (äkta) och njöt. Tog några skumtomtar också. Riktigt gott till kaffet! Jag tittade på Young Sheldon på HBO max samtidigt.

Sedan röjde jag undan sopsorteringen, scannade den i appen Bower för att få poäng, så att jag framöver kan få tillbaka pengar eller rabatter.

Sedan åt jag lunch, konserverade vinbladsdolmar. Drack te. Och sedan röjde jag av köksbänken, tog tag i sånt som stått ett tag. Stoppade in sånt som blir isglass i frysen. Bestämde med maken att jag skulle hämta honom vid affären så vi kunde hämta ut en Too Good To go-kasse. Så handlade jag lite mat till en annan kompis som är sjuk.

Och nya skärbrädor i trä, för det är faktiskt inte bra med plast.

Barnets lärare ringde och berättade att några elever stängt in hen när hen var på toaletten. De höll för så att hen inte kunde komma ut. Tänk att läraren ändå ringer så fort den vet vad som hänt! Den berättade att det finns ett rapportsystem, och det känns ju tryggt att man tar saker på allvar och rapporterar in det. Barnet berättade själv om händelsen när hen kom hem från en kompis nu på kvällen. Det känns också bra, att förtroendet finns där, då måste man har gjort något bra.

Kvällsmaten blev soppa på hemmagjord buljong för oss vuxna, barnet fick pasta. Nästintill det enda som går hem i nuläget. Hen fick lite av soppan, men uppskattade den inte. Jag förstår, tyckte själv att den var lite besk. Snart ska vi sova, och imorgon ska jag gå på intro för en förändring i min tjänst. Men imorgon är en annan dag…