Mitt Liv

  • Alexander Brantehed

  • Emma Brantehed

  • Emma Brantehed

  • Emma Brantehed

  • Emma Brantehed

Berättat av Emma Brantehed

Berätta om din dag: ✏️

God morgon tisdag,

Vaknar av att hunden, Essie, hoppar upp i sängen och väcker mig.

Dags att gå upp helt klart 05.50.

Går upp och laddar igång hundens mat med vatten och mediciner. Väcker barnet mjukt. Medan barnet vaknar till hoppar jag in i duschen och fixar i ordning mig. Min man har cokså hunnit upp nu.

Vi hann inte göra matlådor igårkväll, så det tillagasa snabbt pasta med sås bredvid grötkok och smoothiemixning.

Alla får i sig något tillslut i frukost väg. Thank the lord. Nu kan dagen börja.

Barnet klär på sig och följs till skolan av man och hund. Barnet är lite extra pirrig idag, då hela skolan ska sjunga för alla vårndadshavare, för FN-dagen.

Vi hinner jämt lämna hunden hemma innan vi behöver skynda till sångsamlingen på skolgården, Gröndalsskolan (Blommensbergsskolans lokaler).

Alla klasser sjunger varsin sång och avslutas med allsång ”I natt jag drömde” av Cornelis Vreeswijk. Fint att alla sjöng med. Men jag tänker på alla krig som faktiskt pågår och de senaste veckornas orättvisa bombning av Gaza/Palestina i Israel. Här har jag ynnesten att få stå på en skolgård, om en blåsig, men ändå på en skolgård och se min 8-åring sjunga om fred och välgång för alla jordens människor. För att vi hade ”turen” att bo just här i neutrala (!) Sverige. Som inte tycker någonting om någonting men som tycker saker om ting.

Märkliga tider ändå.

Vi vinkar av barnet, som fortsätter sin skoldag, något andra barn inte just nu får/har möjlighet till för de som är vuxna ej kan se över sina gamla argument/åsikter för de (män/gubbar/folk) ej kan vara the bigger person och se över detta och offrar hellre människors liv, barn.

Men likväl, så måste vår egen vardag fortsätta här i Sverige, Stockholm, Gröndal.

Tar sällskap med min man till tvärbanan och åker en station innan jag ska byta till tunnelbanan mot Södermalm. En liten lyx att jag får ha min man i Sverige, med oss och ej ute i ett krig. Tacksamhet.

Kommer till jobbet 9.47. Hoppar in i samtal om morgonen med min chef och kollega. Vi diskuterar lite snabbt några inkomna ärenden.

Planerar de kommande veckorna så smått och kör sedan igång med teammöte.

Inte mycket nytt så mötet gå snabbt idag.

Lunchtid och vi tar en promenad ner till Hornstull, där chef + en kollega ska hoppa in på ett spinningpass. ”Ska du inte med Emma?”. Nej tack är mitt svar, spinning är nr.1 den värsta sporten/träningen jag vet.

Går över Liljeholmsbron, solen skiner och det är nästan lite varmt i luften, alla löv är så vackra. Hinner med tvärbanan mot Gröndal från Liljeholmen och är hemma igen 11.35. Till hundens stora lycka som är hungrig och undrar varför jag inte gett henne mat än.

Hunden får sin lunch. Vi äter vår mat, nåja, hunden äter snabbt sin, sedan psykar hon mig när jag äter min. Inte så rofyllt. Tar sedan oss ut för en runda. hade tänkt gå till hundrastgården. Men passade på att dra ett kort innan jag gick ut som var mindre positivt. Orkar inte jinxa mer saker just nu. Så valde att gå till ängen istället. Essie verkade inte ha något emot det då en annan hund var där och de lekte och jagade en boll. Så alla fick motion ändå tillslut.

Hinner knappt hem innan en vän som jag ej sett på ett tag ringer och är på tvärbanan. Gå av i Gröndal och kom upp och fika.

Kul med spontanfika ändå. Men får som vanligt panik då hen är inredare och vårt hem just idag ser ut som tusan. Men KBT:ar mig snabbt (läs. kastar in saker i tvättmaskinen och gömmer disken i diskhon + snabbtorkar av bordet). Take it or leave it, en dag mitt i livet hemma hos Branteheds. Kaffe och te, kakorna barnet och jag bakade igårkväll, kardemumma i ena och ingefära/pistage i andra.

Skvallrar lite, pratar nytt och gammalt. Fint att ses

1 timma senare är vi påfyllda av pepp.

Dags att jobba sista timman innan barnet kommer hem från fritids.

kl 15.40 börjar hunden gå runt i cirklar och tittar på mig, vilket betyder att hon är kissnödig. Bara gå ut igen. Möter barnet på trottoaren som skuttar upp och åker hissen medan jag kutar ut med Essie på kisskullen bakom huset.

Dags att fixa lite ärenden, packa in present till vän som fått barn, samt en pyjamas från barnet som sålts på tradera.

Laga middag kanske är bra kl 17.25. Barnet hotar med att bryta ihop. Bör undvikas.

Fläskfilégryta och ris. Som alla äter upp. Härligt.

Eftersom morgondagen kommer att innehålla en del action behöver vi städa undan och plocka undan bord, stolar, matta och plocka ur skåpen ovanför kylen och frysen. Hantverkare ska komma och byta vårt golv igen, då det blivit vattenskador på golvet. Lite meckigt yes. Menmen.

Klockan är 19.30 och dags att börja göra iordning barnet för sängen. Tandsborstning, hårbortsning, framplock av morgondagens kläder.

Barnet vill läsa eller kolla på film från helgens musikaluppvisning med hennes kör.

Vi ligger hela familjen i sängen och tittar, mysigt.

Barnet somnar gott.

Jag och mannen går upp til vardagsrummet och kollar på några avsnitt av en serie, ”Breeders”.

Orkar 2 avsnitt sedan är jag för trött.

Godnatt kl 22.10.