Mitt Liv

  • Emil Andreasson

  • Emil Andreasson

  • Emil Andreasson

  • Emil Andreasson

Berättat av Emil

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade vid 05:45 av att någon slumrade i det gemensamma köket på vandrarhemmet på hotell tjamsta, Malå, Västerbotten. Slog på radion, p1 morgon på telefonen somnade om. Vaknade vid 07:30 duschade och gick till uppdraget på Kronans Apotek Malå. (Jobbar som konsult, stafettapotekare). Det var några minusgrader, grå himmel och enstaka snöflingor. Var en lugn förmiddag utan speciellt mycket att göra så fick snabbt upp varorna och kunde göra hållbarheten för november. Vi var tre som jobbade, men de två ordinarie turades om med lästips och admintid. Har blivit väldigt mycket lugnare på apoteken sedan räntan började gå upp och speciellt sedan i somras. Folk håller i sina pengar, köper inget extra och hämtar fler recept på en gång istället för att gå och hämta ett eller två läkemedel åt gången. De har helt enkelt minskat sin exponering för varor.

Stängde vid lunch 12:30 åt snabbnudlar då enklast. Såg igår att Sport och skor I Malå har 60% rabatt då utförsäljning. Haft problem med försenade leveranser mm så nu höll det inte längre. Köpte 3 T-shirt för 40kr styc två par skosnören till kängorna för 20 kr styck och en ylle undertröja från Östersund som landade på ca 300kr.

Det hade fortsatt snöa undrar förmiddag så låg ett fint puder över allt, speciellt på isarna på älven, så inte glansis längre.

Eftermiddagen var lugn den med. Jag stängde ensam och räknade fel på 500kr när jag räknade kontakterna. Så fick räkna om kassan. Kontantkassan slutade på dryga 600kr vilket inte ens var 10% av dagskassan.

Efter att larmat och låst apoteket gick jag till ICA och köpte keso, ölkorv och satsumas tillmiddag. Känner att jag inte vill göra något i köket då det är så sunkigt och snuskigt där. Stannade i receptionen och frågade om hur jag skulle göra med sängkläderna imorgon när jag checkar ut, kan lämna dem i receptionen. Påtalade hur ostädat det var med allt hår i duschen och pristagare nötsskalen på golvet. De skulle justera det på notan. Hade dock liten förståelse för att de även borde ta ansvar för det gemensamma köket…

Pratade med min sambo när jag kom in på rummet. Han hade fixat det sista med byschan på landet (hällesåker, Mölndal västragötaland) så det fanns isolering och växtljus där nu, så vi kan vinterförvara växterna, pelargoner, agave, Afrikas lilja, lagerträden, fikonträd och citrusträden. Cameliona får nog bo i fritidshuset nu i vinter men får se.

Resten av kvällen blir väll att streama något. Och sova sängen vid 23.