Mitt Liv

Berättat av Elsa

Berätta om din dag: ✏️

Hej, jag heter Elsa. Jag är 13 år eller egentligen 12. Fyller år nästa vecka. Vi har tre dagar kvar i skolan innan det blir höstlov. Idag i skolan hade jag många ämnen först hade jag Tyska, sen träslöjd. I träslöjden håller jag på att göra ett grytunderlägg. Sen var det lunch och då fick vi potatisbullar och blodpudding med lingonsylt. Efter lunch hade vi engelska och sen hade vi svenska. Efter svenskan skulle vi ha kemi prov. Jag tyckte det ändå gick bra men det var lite klurigt.

Min skola är en stor tegelbyggnad. Det är höga tak och mycket trappor. Det finns skåp i såkallade källaren, 0-planet och på 1-planet. I golvet(och i trapporna) finns det gamla fosiler. Min skola heter kvarnbyskolan. Det var ett sjukhus på tidigt 1900-tal.

Men efter skolan gick jag och min kompis till stadsbiblioteket. Lovisa(min kompis) skulle hitta en bok som hette jorden runt på 80 dagar. Vi hittade den men det tog ett tag. Först kollade vi på ungdoms avdelningen sen frågade vi om hjälp. Biblotikarien sa att boken fanns där nere och så pekade han på en hylla. Så kollade vi där också. Där fanns den inte heller. Då frågade vi en annan biblotikarie. Hon sökte upp på datorn vart den var och sen sa hon: ”Om ni väntar här ska jag gå och kolla vart den är”. Vi väntade säkert i 5 min. Sen så kom hon ner med två böcker, en lite större och en lite mindre. Och så frågade hon vilken Lovisa ville ha. Sen lånade vi den boken och åkte med bussen hem.

Jag bor i en vit villa med bruna detaljer. I huset bor jag med min mamma, pappa och stora syster.

Okej vad gjorde jag sen. Jo juste först så åt jag mat. Eller hela min familj åt mat. Vi år korv med pasta och massa grönsaker. Sen så bytte jag om för jag, pappa och Emma(min storasyster) skulle åka på orienteringsträning. Jag orienterade med min pappa. Det var mörkt ute men vi hade med oss pannlampor. När vi hade orienterat klart åkte vi hem. Jag tog en varm dusch hemma. Sen åt jag kvälls macka och gick och la mig.