Mitt Liv

Berättat av Elmo

Berätta om din dag: ✏️

Jag blev upp 05.20 och fick kämpa en stund för att komma upp från under vårat dubbeltäcke. Anledningen var att mina tre hårlösa katter och min sambo låg både på och under täcket. Efter en varm dusch klädde jag på mig, jeans och en blågrå tunika. Jag gav katterna mat och åt frukost innan jag körde 2 mil till jobbet i min dieseldrivna volvo. Jag jobbar som tjänsteman på ett mindre industriföretag med personal-, miljö-, kvalitets- och arbetsmiljöfrågor. Första två timmarna var jag på mig kontor som jag delar med tre andra, sedan åkte jag till en massafabrik för vi har ett till kontor. Där förberedde jag dagens skyddsrond i nån timme innan jag åt lunch.

Jag gör i ordning mina luncher för flera dagar i rad i glasburkar. Idag var det bönnudlar, wokgrönsaker, sojabönor, lite kyckling, buljong, citronskiva och röd currypasta. När jag ska äta här jag kokande vatten i burken och låter den stå några minuter.

Efter lunchen ledde jag en skyddsrond. Vi gick genom risker, gick en sväng på ca 45 minuter runt fabriken och tittade innan vi satte oss i konferensrummrt och sparade bilder, gjorde anteckningar och skrev upp punkter som ska åtgärdas.

Efter jobbet åkte jag hem, vi bor i en ganska ny lägenhet i ett lite finare område några kilometer från centrum i en mellanstor stad (ca 130 000 invånare). När jag kom hem tände jag ljus och rökelse i två pumpagubbar jag skurit själv. Sedan tog jag hand om disken och tittade på TV en stund innan min sambo kom hem med grekisk hämtmat han köpt på vägen hem från sitt jobb som bussförare. Vi åt framför TVn medan på tittade på en svensk realityserie. Jag drack ett litet glas rödvin en vän köpt åt mig i Spanien till maten.

Dagen avslutas med en stunds datajobb åt min idrottsförening. Det snöar ute och det blev mörkt före klockan 19.