Mitt Liv

Berättat av Elisabeth Hellzén

Berätta om din dag: ✏️

Den här morgonen började som de flesta andra. När jag vaknande tog jag mig en runda i mobilens appar. Kollade på Facebook, Aftonbladets nyhetssida, kollade rubrikerna på Hudiksvalls tidning. Lite mer detaljer på Hallands nyheter. Har det kommit några mejl eller kanske någon hälsning från dottern och hennes familj som är på långsemester i soliga Sydspanien. Ja åsså lite koll på elförbrukningen för gårdagen. Måste ju ha koll på elpriset och förbrukningen även om elpriset just nu är acceptabelt.

Framåt 8.30 är det dags att gå upp, ta en snabbdusch och på med kläderna. Gröna långbyxor en skön merinoullströja och en blå sweatshirt. En frukostmacka med ost och skinka och gurka och en kopp örtte. Bädda sängen med mitt hemvirkade överkast som jag gjort för ca 25 år sedan.

Nu är det dags att plocka fram datorn och förbereda ett telefonmöte med Sparbanken Västra Mälardalen och min syster. Det är dags för en genomgång av bouppteckningen efter min moster som gick bort den 11/8. Skönt att vi denna gång inte behövde åka till Köping för detta möte. Jag och min syster är hennes enda bröstarvingar och ansvaret för hennes budget hamnade på mig därför behöver jag vara uppdaterad på alla utgifter som varit sen hon gick bort. Det blev ett bra möte utan några konstigheter och sedan var det dags för dagens promenad på ca 30 min. Idag gick utmed byggnationen av den blivande järnvägstunneln genom Varberg, ett spännande projekt. Bygget har pågått sedan 2019 och beräknas vara klar 2025. Lite lunch som bestod av sallad och kyckling-innerfiléer. Ett päron till efterrätt.

Eftermiddagen kunde jag ta det lite lugnt dricka lite kaffe lösa lite korsord, träna lite på sånger till kören. Ca kl 16.45 satte jag mig i bilen och körde till Apelvikshöjdskyrkan för att repa med kören. Det är en kyrkokör och musiken vi repar är bl.a inför Advent och även inför vårens Elviskonsert. Eftersom jag är en av de ansvariga för noterna var jag där innan för att plocka fram alla noter och se till att det nya noter blev inskrivna i registret. Kören är stor på 60 medlemmar och leds av en duktig organist Elisabeth Willix. Ca 19.30 var vi klara och kunde åka hem.

Kom lagom hem och sjönk ner i fåtöljen med en hårdbrödmacka med Kalles kaviar och lite yogert med äppelmos och flingor, för att samtidigt kolla på Kockarnas kamp och sedan Över Atlanten. Avslutade sedan med TV4 nyheter och sedan i säng för att läsa lite deckare av Måns Kallentoft Blickfångarna. Sedan sover man gott under ett skönt duntäcke! ungefär 00.30