Mitt Liv

Berättat av Elfrida

Berätta om din dag: ✏️

Jag hade en intensiv arbetsdag idag. Men jag hann skratta med kollegorna. Jag hann känna mig tacksam. Till exempel över att min gamla mamma fortfarande lever. Min bror och jag följer hennes blodsockers berg- och dalbana i en app varje dag. Det är en konstig grej, det gör mig lite orolig. Pappa dog i somras. Nu är hon ensam, försöker lära sig att leva själv. Hon kämpar på. Men jag tror att det går sådär.

Jag vill gärna titta på nyheterna kl 19:30 varje dag. Det känns lite gammaldags. Som en trygg konstant i en orolig tillvaro.

Fast numera händer det att jag hoppar över nyheterna, för allt är så sorgligt och bekymmersamt nu. Idag såg jag en kvinna i Ukraina som berättade om sin unga son som hålls gisslan av ryssarna. Hon var helt förtvivlad. Detta pågår varje dag, att människor far illa i krig, i flera olika länder. Jag orkar inte ta in det. Istället tänker jag på stamrenoveringen i mitt hem och på resan till Moçambique som min son och jag snart ska göra.

Efter nyheterna tittade jag på Netflixserien Sex Education. Egentligen är den väl för yngre människor. Men jag blir väldigt glad av den, hoppfull, eftersom den handlar om att alla har all rätt att vara sig själva. Att det är bra att följa sitt hjärta. Tänk om den hade funnits när jag var tonåring.