Mitt Liv

  • Elena Wiikholm

  • Elena Wiikholm

  • Elena Wiikholm

  • Elena Wiikholm

  • Elena Wiikholm

Berättat av Elena Wiikholm

Berätta om din dag: ✏️

Min dag den 24 oktober 2023.

Hej!

Jag heter Elena Wiikholm och bor i Stockholm sedan 1995.

Min familj och alla mina tre barn bor också i Sverige. Jag är professionell konstnär på heltid. Det är inte så lätt att leva på konst i nutiden men jag fortsätter kämpa på )). Hittills hann jag ställa ut mer än 90 gånger i Skandinavien och i olika andra länder.

Min dag började som vanligt. Jag vaknade ganska tidigt men vägrade stiga upp direkt. Först måste jag dricka kaffe medan jag skönas i sängen fortfarande…det är rätt start på dagen eller hur?

En bra stund senare tittade jag med kissande ögon på en lista med dagens uppgifter. Tack Gud, det stod inte så många rader i den. Uppmuntrade hoppade jag ur sängen, öppnade dörr till balkongen och började med morgons gymnastik. Efter duschen och lätt frukost, vanligen en liten smörgås satt jag mig vid bordet. Det var dags för lektioner. Jag undervisar svenska på nättet och det är en extra och mycket välkommen inkomst för en fattig konstnär. Jag har inte så många elever och jag springer aldrig efter dem nya, de hittar mig själva. Under den dagen hade jag bara två lektioner. En elev var från Sverige, den andra från England. Ju, jag kan undervisa svenska på engelska eftersom min man var brittisk och vi pratade engelska hemma i 22 år! Han gick bort 2014.

Efter lektioner hade jag kafferast. Tiden däckade långsamt. Det är en världens gåta tror jag. Ibland rullar tiden bara. Ibland rör tiden sig inte alls. Varför? Man säger att det beror på vår hjärna, våra egna uppfattningar och tankehastigheten… Kanske )).

Jag skulle fortsätta måla min tavla, men hade ingen inspiration. Istället lunchade jag hemma ordentligt. Skulle jag gå ut och handla? Visst! Jag hoppade i bilen och körde till stor köpcentrum i Farsta. Där fanns redan julrea på några varor… Fastnade dem från förra året eller?

Det var bara en tanke. Jag vandrade runt och utan speciella mål. Alla känner säkert den känslan när händer kliar efter att köpa något medan hjärna viskar om din gallhet…

Så vände jag mig till mataffär. Och hamnade slutligen allt på rätt plats – jag och min dag )).

Jag återvände hem laddad med läckra inköp.

Efter min mättig middag slappade jag framför tv:n med ett par av mina favoritgräddpajer och drack eget gröna te, som jag torkade på sommaren av blommor och olika löv.

Programmet ”Master Chef Australia” var igång på tv:n. Jag tycker alltid titta på matprogram medan jag äter…

Sent på kvällen ringde min son och vi pratade långt. Han är underbar människa och mina två döttrar också. Jag är stolt över mina barn.

Så gick den dagen och allt som skulle göras eller inte uppfyldes skuttades till nästa dag.

Sov gott min stjärna och för mig dit där blommar slutar aldrig dofta och där alla ler…

Elena.

www.ardedis.eu