Mitt Liv

  • Eva Eklöf

  • Eva Eklöf

  • Eva Eklöf

  • Eva Eklöf

  • Eva Eklöf

Berättat av Eklöf Eva

Berätta om din dag: ✏️

God morgon 24 oktober. Dax att stiga upp klockan ringar 4,32. Efter snozz på väckarklockan 1 gång så släntrar jag ner i köket och släpper ut bin hund, Totte, en curly coated retriever. Så blir det lite vanliga rutiner att sätta på kaffe i min perculatorn koka 2 ägg till dottern frukost, duka fram hembakat rågbröd, smör(Lätt & Lagom.),ost en ordentligt lagad prästost, kalkon kött yoghurt med mango smak och cornflakes. Nu kommer maken, vi dricker kaffe och småpratar om vart han åker idag för att hämta och lämna tvätt och matte till hotell och campingar. Turen går idag mot Hjo och någon av stickare till ett hotell som inte hört av sig på en tid, de hade tre vagnar smutstvätt.

När maken åkt tänder jag i köks pannan med ved som finns inne. Samma rutin tänd papper från tidning idag blev det visst en Nwt-nya Värmlands tidningen, små ved stickor lite näver sedan gör gag ett tidnungspaket av större vedklamoar och så tända.

Vid 6 tiden blåser fläkten på spisen ordentligt men pannan inte uppe t temperatur så jag fyller fullt. Nu hägrar soffan, det blir en stunds slösande. Hör hundar som kommer och delar soffan med mig och att fläkten i hallen börjar blåsa. Bra att den går på rumstermostat. Förmiddagen går ett samtal med maken om däck till bilen. Plockar fram min stickning och fortsätter på kofta Karlholm via Järbo. Eget val av färger det blev mörkgrå 2 trådig ull från Kilafors och ett blågrön inköpt på Klippans Yllefabrik. Det är repetetivt mönster men jag stickar inte så fort så det ska vara 5 mönster varn har nu hunnit 2,5 varv och 23 cm.

Det är rofyllt i det stora bonna köket på Råglanda Sörgården.

Huset övriga börjar dycka fram någon går ut med vår Sabueso español på en promenad. Själv tar jag vid 11, mig ut till vedboden för att ta in ett vedlass. Nu orkar jag inte springa med vedkorgarna det blir den stora gröna skottkärran. Nu räcken nog detta lass till onsdag…

Klockan är lunch här hos oss. Dottern Anna som jobbar hemifrån på kundservice hos ett av nätbolagen hittar spagetti och köttfärssås och jag hänger på med att få i mig. Vi pratar om varför hundarna skällde så på förmiddagen och då kom vi på att det blir skyttelikalen ikväll där att bygga klart hissen till monitor.

Elden i pannan bran ut så jag tänder om och tar sedan bil till Storfors och apotek för att hämta medicin. Kändes annorlunda att börja betala igen ny omgång på högkostnadskort. Apotekaren missförstod mig jag kunde hämtat mkt mer medicin får bli en annan dag. Nu bara ca1500 kr uppe till nivå.

Hämtade paket på Ica – lovikka garn till julklappar. Börjar nog i helgen med dessa.. Kommer nog sticka två samtidigt på magicloop.

Känns att jag varit uppe sedan 4,45 tar en blund på soffan, så kommer maken och tar lite fika och så far de till skjuthalle.

Ikväll blir det Högrevsgryta- hittad ett bra recept som bland annat innehöll olg lite som sjlmannsbiff. Köpte potatis 16,90/kg nu måste vi åka till odlaren o köpa 125 kr för 25 kg helt annat pris.

Vp åt en sen middag vid 20,30 och sedan streemade vi Över Atlanten. Orkade se hela men sen somnade jag.