Mitt Liv

Berättat av Edvin

Berätta om din dag: ✏️

Jag är arbetslös. Jag sov ut länge och vaknade av att tvättmaskinen blev klar, den var påslagen med timer. Min frukost blev godis från helgen och sen väntade jag lite på att biblioteket i Vällingby skulle öppna kl 12. Under tiden så spelade jag Pokémon brilliant Diamond och försökte få en shiny starter, jag har startat om spelet 1500ggr nu sen jag köpte det men ännu inte fått en.

Sen kom jag till biblioteket och letade efter Locke & Key 1, tog ett tag att hitta den då den stod på ett bord istället för i hyllan där den ”skulle” stå. Jag fick då veta att min fina vän Sarah lunchade på Åhléns i stan så jag skyndade mig in och hon bjöd på en bryggkaffe. Vi skiljdes åt då hon skulle göra ärenden före sitt jobb, köpa strumpbyxor och fixa hennes piercing. Idag kommer NATO till stadshuset där hon jobbar så hon är lite orolig för en knasig dag.

Sen gick jag till medelhavsmuseet. Jag har nyligen upptäckt ”in this shirt” av the irrepressibles. Låten är ganska lugn men den fick min fantasi att gå loss. Jag föreställer mig att den handlar om en antik staty i marmor som uppförs tillsammans med en annan staty. De är båda målade och kära i varandra. Sen så ser vi historien i ögonblicksbilder från statyns perspektiv, hur gamla riken faller och dess kärlek försvinner. Han sörjer och är ledsen, en dag blev även han tagen i ett krig men på vågen därifrån så blev han dumpad på marken. Han har fått några större skador i midjan, och långsamt så växer jordlagret över honom och han glöms bort. Han hör världen bullra utanför och blir en dag upptäckt av en Britt på 1800-talet som för honom till England. Där står han på museum och uppståndelsen är stor, publiken bara måste se honom och statyn blir överväldigad av allt liv och sorgen av att vara ensam. Sen har jag inte bestämt mig än men precis i slutet tänker jag att det är ish modern tid och att statyn precis återförenats med sin kärlek från början, efter alla dessa år.

Sen har jag inte gjort något mer än i skrivande stund 🙂 ska kika på fler statyer innan jag åker hem