Mitt Liv

Berättat av DLR

Berätta om din dag: ✏️

Jag vaknade med ont i halsen. Hade varit förkyld i närmare två veckor, men frisk nog att jobba ändå den senaste veckan. Gick upp vid niotiden och drack en kopp ingefära vatten för att komma tillrätta med halsen.

Jag och min sambo hade dagen innan bestämt oss för att det var dags att slänga vårt stora katträd, dels då det börjat bli lite slitet och ostadigt efter lång och trogen tjänst, men också då vi upptäckt ett antal mal-larver i det. Vi har under en tid haft problem med klädesmal hemma. Vi demonterade det och åkte till den lokala återvinningscentralen. Efter att vi var klara där åkte vi och hämtade en ny byrå vi beställt den föregående veckan.

Jag hade tänkt ta bussen till jobbet strax efter 12, men vi bestämde oss för att montera byrån först, så jag tog bilen i stället. När klockan närmade sig 13 gick jag hemifrån och lämnade sambon att montera färdigt lådorna till byrån. Vid 13:20 var jag ombytt och klar för kvällspasset på mitt jobb på en läkemedelsfabrik i centrala Stockholm. Min sambo skickade bilder på den färdigmonterade byrån samt på våra två katter som låg utslagna i sängen, som om det var de som gjort allt jobb.

Jag spenderade första delen av mitt arbetspass med att kontrollera batchdokumentation från de senaste dagarna, för att fånga upp eventuella missar innan den skickas vidare på granskning. Så gott som vartenda processteg måste signeras för att säkerställa att läkemedlet tillverkats enligt alla gällande krav och standarder. Framåt sextiden på kvällen gick jag ut för att äta middag. Det fick bli en västerbottenpizza på en pizzeria precis vid jobbet. Jag borde bli bättre på att ta med mig matlådor, men det är ändå skönt att ha en stor mängd restauranger nära jobbet. Pizzan vart rätt god, men för fet. Det var nog den sista såväl som den första gången jag beställde den.

Efter att ha ätit bytte jag av min kollega vid fyllningsmaskinen, där läkemedlet vi producerar fylls i glasflaskor. En annan kollega var med mig där, då hon var under upplärning. Under de timmar jag arbetade vid fyllningsmaskinen kände jag hur min förkylning blev värre och värre. Jag skulle egentligen arbeta till 23:15, men lämnade jobbet två timmar tidigare då jag inte orkade stanna. Produktionen var dock klar för dagen, så mina kollegor hade inga problem att avsluta det sista utan mig. Jag var glad att jag tagit bilen, så att jag slapp ta tunnelbana, pendeltåg, och slutligen buss för att komma hem.

Strax efter tio kom jag hem. Jag gjorde iordning mer ingefärsvatten och tog senare ett varmt bad för att lindra förkylningssymptomen. Jag bestämde mig också för att inte arbeta dagen därpå.