Mitt Liv

Berättat av David

Berätta om din dag: ✏️

Hej, jag heter David, jag är tolv år just nu. Jag bor i Stråvalla som ligger i Varbergs kommun och jag går på Väröbackaskolan. Jag har en storebror som heter Daniel. Mina intressen är fotboll och spela spel. Min favoritmaträtt är Adobo, bara sök på Adobo så kommer du vilja äta det också.

Idag vaknade jag upp kl 5.50 av mitt alarm, efter det gick jag och gjorde en macka med bara smör. Jag gick till bussen cirka kl 7.10, när jag kom till skolan så gick jag till mina kompisar. Skolan startar kl 8.00, det första vi hade var språkval men kl 8.15 så gick vi och firade FN-Dagen, vi sjöng ”I natt jag drömde” och ”Lika unika”. Jag har inte slutat skolan än.

Jag längtar till höstlovet för då kommer det vara Lan. Lan betyder ”Local area Network” när man ”lanar” så är man typ i en stor lokal och tar med sin dator eller konsol och så spelar alla på samma internet. Jag ska kanske på en spökvandring.

I helgen vann mitt fotbollslag sista matchen av säsongen, på tal om fotboll är mitt favoritlag i Premier League Tottenham Hotspur FC och min favorit spelare spelar där han heter Son Heung-Min. Sveriges damer kom till semifinal i Dam-VM, bättre än männen som inte var med 2022 VM. Det var ett terrordåd den 16/10 där två svenskar blev skjutna och dog under EM-kval mellan Sverige och Belgien. Lasse Berghagen har dött.

Det är också krig mellan ”Hamas” som är en terroristgrupp i Gaza i Palestina och Israel.

Hamas attackerade Israel först, fast Israel har dödat många i Gaza nu flesta av dom var civila.

Ryssland invaderade Ukraina för mer än ett år sen men kriget pågår fortfarande.

Men nu får jag sluta skriva för att jag slutar om fem minuter ses i framtiden David :D.