Mitt Liv

Berättat av Daniel Larsson

Berätta om din dag: ✏️

Måndag 24/10 2023 – Daniel:

Hej kära framtidare! Detta är min gråa höstmåndag fast den är också ganska fin – häng på!

Det var mörkt när jag klev upp och min fästman, Johan, kunde som vanligt ligga kvar längre – han är ”ledig” på måndagar. Då jobbar han med sin musikblogg – Popmuzik – istället för med Apple ute i elektronikbutik.

Jag är nästan aldrig ledig, jag jobbar antingen eller pluggar. Jag jobbar 50 % som registrator på Havs- och vattenmyndigheten – fast jag kallar det för Havsverket… 100 % pluggar jag till sommelier, det är mycket roligare. Jag bloggar om vin också på Instagram. Där heter jag ”Vinsdomsord” och lägger upp ”Dagens vinsdomsord”.

Idag var det skolan som gällde, hos Yrkeshögskolan för Göteborgs stad. Vi hade vår första lektion i sprit/destillat idag. Jag tog som vanligt 16-bussen från Eriksberg till Kapellplatsen. Jag hoppar på vid ändhållplatsen och det är bra för den är alltid knökfull efter bara några stopp.

Som vanligt var jag inte frukostsugen och någon matlåda hade jag inte heller. Vi kom hem sent igår från helgen hos mamma och pappa i Dalby, (Lund, Skåne). Frukosten blev en kexchoklad och lunchen en plocksallad i matbutiken nära skolan – Picadeli. Vilken enastående karaktär jag har va?

I skolan provade vi tre sorters cognac från Grönstedt och en grappa på skalrester av Merlot och Cabernet Sauvignon. Jag var ganska trött och zoomade ut strax efter lunch. Men annars var skoldagen okej. Ni skulle vara inne i min hjärna på ett jobbmöte istället på Havsverket – då är ni inte längre på Havsverket – då kan vi snacka om att zooma ut. Behöver jag tillägga att jag gör det mest för pengarna? Så att jag kan göra det som jag verkligen vill och brinner för?

Nu sitter jag hemma med första koppen kaffe för idag. Jag har huvudvärk – kanske är det abstinens pga. kaffebrist eller så beror det på att luften i vårt klassrum är riktigt usel. Kaffet sitter fint i alla fall. Vi laddar för middag med vänner ikväll – gryta och så ett gott rött vin till detta. Vi får se vad den blivande sommelieren plockar fram ur vinkylen.

Jag kan behöva den avslappningen efter idag. Vi fick resultat på tentan i operativt ledarskap idag också. Jag är lite missnöjd med att det bara blev Godkänt på den och inte Väl godkänt.

Hur som helst är jag väldigt glad med mycket som händer i mitt liv nu. Jag har min fästman och min familj, gamla vänner och nyfunna vänner från skolan. Som vi säger här så är livet änna gött. Eller som vi säger nere i Skåne som jag är ifrån – det är harlet.

Puss på er, framtidare! Hoppas ni mår fint!