Mitt Liv

  • Freja Rehnström

Berättat av Cykelbengt

Berätta om din dag: ✏️

En tidig morgon. Klockan ringen 05.03 (som vanligt). Upp, kissa av hunden och iväg till jobbet innan trängselskatten hinner börja. Kom iväg i god tid så det gick bra. Det var några plusgrader trots allt. Prognosen hotade med att det kunde gå över på minussidan i natt, men det verkar inte att stämt den här gången.

Skönt med elbil som förvärmer sig, går tyst och som alltid startar även kalla mornar. Tänkte på att sonen skall göra sin uppkörning för körkort idag – i Farsta. Hoppas att han lyckas, det vore roligt och han kan ju köra bra så det vore inte mer än rättvist.

Vi nåddes av nyheten i går att Erdogan till slut tänker låta parlamentet rösta om att ratificera Sveriges NATO-ansökan. Vi får väl se om det blir så… Turkiet har inte alltid brukat vara så duktiga på att hålla sina ord. Det pratades om det på radion i morse när jag hade P4 på mest för att höra på eventuella trafikrapporter om störningar i stockholmstrafiken. Gulsch till lunch idag på jobbet – känns lite opassande på något sätt att ge Ungern någon sorts erkännande för något med tanke på deras obstruerande med Sveriges NATO-ansökan och deras oblyga närmande till terrorstaten Ryssland. Obegripligt att inte EU och NATO tar Ungern i örat.

Kriget rasar vidare i Ukraina, känns helt galet att detta sker i Europa 2023. Det är sorgligt med alla dessa döda och all denna förstörelse av ett land. Helt galet. Man blir lite ledsen över att det skall behöva vara på detta viset.

Passade på att göra ordtestet ifrån högskoleprovet – jag fick alla rätt! 20 av 20! Det är nog lättare för att som är födda på 70-talet än vad det är för dagens ungdomar – vi har ju läst alla dessa ofta gamla ord i böcker under vår uppväxt. Ungdomarna idag läser inte böcker känns det som. Å andra sidan så gör jag inte det heller längre. Jag antar att vi inte har tid nu när vi tillbringar många många timmar per dag framför alla våra skärmar.