Mitt Liv

  • C Nicander

  • C Nicander

Berättat av Cris

Berätta om din dag: ✏️

231024

Vakna 5:45 som alla vardagar. Två ägg och fil med egengjord Granola var frukosten. Packa en stor kasse med allt som skulle med till fikat på jobbet som var mitt ansvar idag.

Sopor som skulle med ut också och då var det såklart överfullt i tunnorna. Det händer ofta och stör mig ganska mycket då det drar råttor till gården.

Var på plats på skolan vid sju. Det är oftast bara jag och städpersonalen då. De är glada o hälsar så glatt.

Övriga kollegor kom efterhand och kvart i åtta hade vi möte för att stämma av dagen. Var det någon pedagog borta? Behövde vi lösa rastvakter? Vem åt med varje klass? Var nyttjade vi en extra resurs bäst?

Sedan sökte jag upp en elev som skulle omplacerad i annan klass fr.o.m. idag. Jag såg till att han kom till rätta och förstod allvaret. Det är en skarp åtgärd vi satt in, men nu har eleven klivit över gränsen för många gånger.

Efter att ha kollat att alla elever på mellanstadiet var på plats/ närvarande så gav jag stöd åt min specialelev resten av skoldagen. Mitt arbete är att hjälpa eleven hitta funktion ihop med andra barn och pedagoger. Eleven ska kunna hantera jobbiga känslor och utvecklas kunskapsmässigt. Detta kräver stort tålamod, stor närvaro och lugn. Det är hela tiden en balansgång att vara nära och kunna avstyra situationer men oxå låta eleven känna egenansvar och få försöka hitta egna vägar. Det handlar oxå om att förhålla sig till skolans och pedagogernas förväntningar och andra elevers situation.

Jag är glad att min kära morfar lärde mig skilja på sak och person. Att det går att tycka att en handling är förkastlig men att personen som utfört den ändå har ett värde.

Jobbdagarna avslutades sedan kl 17:15 efter ett antal möten och planering på em.

Nu ikväll har jag sett till att göra matlådor, uppdatera mig på händelser i världen och vilat.

Samt skrivit detta då.

/CrisTina