Mitt Liv

  • Jag

Berättat av Cina

Berätta om din dag: ✏️

Skräpnatt, vaknade varenda gång jag vände mig tror jag. Tur att jag inte hade något alarm ställt. Vaknar straxt innan 9 och gör som jag brukar, skrållar på mobilen. Skriver gomorgon till mina båda barn på messinger. Barn och barn, 22 och 25. Men det känns fint att ha den kontakten när de inte bor hemma längre.

Klädval. Jeans, grön t-shirt och gul tunn kofta.

Jag diskar upp det sista glasen efter bjudningen i helgen. Det blir endel plock också, jag har inte så bråttom iväg idag. Jag ska följa med dottern till sjukgymnasten. Den där ryggen som plågar henne fortfarande. Stackarn. Så många unga människor med ont i ryggen, det är häpnadsväckande.

Hade jag haft havregryn hemma så hade jag gjort gröt, men det fick bli müsly, banan och havremjölk. Solrosfrön med såklart. Och en näve tabletter… en D-vitamin, fyra spirulina, och en med svamp. Minns inte vad den heter. Ska vara bra för njuren tydligen. Den hjälpen behövs tänker jag.

Jag svarar på ett sms från en kollega. Hon kan inte göra sin besättning av arbetskläder på datorn säger hon. Jag svarar att jag ska maila tydliga instruktioner och att hon får ringa mig om hon behöver mera hjälp. Jag ska sitta med det här senare idag men behöver en paus. Satt vid datorn hemma precis hela dagen igår, toga hand om 70 mail.

Smset och kommunikation om ett nytt föreningsuppdrag tar lite tid. Jag ska administrera en webbsida och sociala medier för Halmstad kallbadsförening. För första gången, ever, tror jag, hinner jag inte dricka kaffe innan jag måste ge mig av. Jag hämtar dottern med min röda VW up. Jag kallar den för min lilla gocart eftersom den är så liten.

Efter sjukgymnasten kör vi till en loppis, Erikshjälpen och dricker kaffe. Jag tar en avakadosmörgås och dottern en bulle. Jag får visst med mig en grön begagnad pall därifrån. Vi köper också två par skor var till orimligt bra pris. Fabriksnya fina skinn och moccaskor för 149 kronor. Det är egentligen för billigt och jag tänker att de beror på överproduktion.

Vi åker hem till mig på Furet och impregnerar våra nya skor. Passar på att spraya mina andra par med.

Lämnar av dottern som bor på andra sidan city och slänger återvinningen som jag kört runt med i bilen i flera veckor. Glas för sig och papper för sig. Det känns bra.

Till middag fick det bli laxen jag köpte för bra pris på minicoop igår, 179kr kilot. Hade redan färdig citronsås hemma, fryst dill och ost och en stackars potatis. Älskar denna rätten, det va nog en vecka sedan jag lagade riktig mat till mig själv. Igår skakade jag ihop en shake på havremjölk med vaniljsmak, hampaprotein, collagen och chiafrön. Deppigt men gott och det ger iaf det mesta av näring jag behöver.

Jag går ner i källaren och sätter igång en tvätt. Messar grannen att jag kommer gå över på hans tvättid och hoppas på att det inte gör något. Vi messar hela kvällen om när maskinen är ledig och torkskåpet tömt. Vi bor på samma våningsplan, han, jag och Britt-Marie. Det känns lite fånigt men också mysigt och bra att vi messar om saker vi faktiskt kunnat knacka på varandra och prata om.

Vi har ett litet hobbyband ihop och han messar en låt som han sitter inne hos sig och övar på. Jag testar den också, jag ska spela munspel till den och är lite rädd att jag kommer sabba alltihop. Skriver till en vän och ber om hjälp. Han är på snickarjobb i Helsingborg och tycker jag bara ska sätta igång och öva.

Jag gör det litegrann, övar på kazoon med, men jag är inte så inspirerad. Tar hand om mess om frågor från personalföreningen och ringer min son istället. Det känns lite kyligt, men jag vill inte sätta på värmen ännu. Inte för att jag inte har råd, men elen ska räcka till många. Tar på mig en tjockare tröja istället.

Ringer min M med. Min och min, vi träffas men är inte ett par. Det skiljer precis 20 år mellan oss. Men det funkar bra ändå, och har setts i ett och ett halvt år nu. Han vill skaffa familj och barn någon gång. Det är därför vi inte har ett förhållande som andra. Men, det gör mig inte så mycket, vi ses som vi gör, det räcker.

Jag lägger mig elva och har samma dåliga samvete som varje kväll för att jag spenderat så mycket tid med mobilen. Jag vill kasta den, samtidigt som den berikar mitt liv så mycket. Förra veckan lämnade jag den hemma när jag va ute i skogen en hel eftermiddag. Det va väldigt väldigt skönt.

Nyheter har jag i princip slutat titta på. Uppdaterar mig ibland och blir så ledsen. Kriget i Gaza, Ukraina. Idioter till makthavare i världen. Våld, ojämlikhet och förtryck. Jag klarar inte era in allt. Har hellre koll på vad som händer i min närmsta omgivning. Där ser jag absolut dåliga, men också väldigt många bra saker hända. Det gör mig glad. Jag försöker vara en del av det som är bra.

Saker jag inte fick gjort idag: -färgat håret, ringt Telia om felet med tv-appen och till tv4 för felet med den tv-appen. Jag ser inte på tv så mycket, så jag bryr mig inte om det egentligen. -tvättat bilen utvändigt -tränat -ringt morbror Ove -ringt angående mammas bostadsrätt som ska säljas. Tror annonsen försvunnit pga sen inbetalning. -städa bort stearinet på golvet -titta på kamin till vardagsrummet -anmäla mig till bokidékursen.

Men det blev en dag av det här ändå. Jag är glad, privilegierad och nöjd med livet. Känns som att jag hamnat i en varm vattenström som jag ganska så enkelt simmar med i. Känns som att jag behöver ta tjänstledigt för att hinna med allt roligt annat som jag också vill göra.

Tänker att jag behöver vara lite tydligare i mina närmsta relationer. Jag är så rädd om dom, rädd att missta och att bli lämnad. Det va bra att jag ringde M.

Det regnar ute när jag somnar. Sovrumsfönstret har jag stängt för första gången sen i våras. Hoppas jag kan sova ändå.