Mitt Liv

  • Christina Palmqvist

Berättat av Christina Palmqvist

Berätta om din dag: ✏️

24 oktober 2023

Ålder: 58 + exakt en vecka!

Idag vaknade jag lite tidigare än vanligt, 06.00. Jag steg upp, och kokade en kopp Zoégas kaffe och kokte havregrynsgröt till mig och min man. Vi älskar att börja dagen med en skål havregrynsgröt kryddad med kanel, linfrön och russin. Sen tittade vi lite på TV och åt frukost i sakta mak.

Efter lite morgontoalett klädde jag på mig mina vanliga svarta tights, en svart topp och en omlottblus i petrol och lila. Allt sytt av mig.

Sen körde jag till mitt jobb som textillärare på Haganässkolan i Åstorp, ca 10 minuter hemifrån Hyllinge. Där hade jag tre lektioner a 80 minuter med elever i årskurs 4 och 6. Fyrorna har precis lärt sig att sy på symaskin och syr slöjdväskor med dragkedja emedan sexorna syr pennfodral/necessär. Till lunch idag serverades panerade fiskblock av färs (inte så gott), potatis och stuvad spenat. Jag älskar stuvad spenat.

Efter alla lektionerna så fyllde jag i omdömen på alla mina ca 160 elever, det gör vi 4 gånger om året och det är ett mycket betungande arbete som tar lång tid. Jag hade förberett mig väl i pappersform, så det gick ändå ganska smidigt.

Efter jobbet körde jag inom Ica Maxi här i Hyllinge och köpte bland annat lite trattkantareller, fläskfilé, grönsaker och mjölkprodukter. Jag går på en veckas semester på fredag så jag tänker göra nåt gott av detta för att fira.

Nu ikväll har vi ätit lite kyckling-wok-rester från i söndags och ris. Vi satt och åt framför TV’n igen och nu tittade vi på Fråga Lund på SVT. Kvällen avrundas nu med en stund framför datorerna tillsammans med maken. Här upptäcker jag att just idag har min Youtubekanal; ’Christinas sytips’ uppnått 15 000 prenumeranter och drygt 2,3 miljoner visningar! Vad kul!

Nu närmar sig klockan halv tio och det är dags att träda i pyjamasen och lägga sig. En liten stund med ljudbok i öronen får bli en godnattsaga för mig denna tisdagskväll.