Mitt Liv

Berättat av Cecilia Knutsson

Berätta om din dag: ✏️

Dagen började med morgonmöte där vi skulle prata om bokutgivningen för 2024. Därpå ett möte då några av oss förläggare träffade verksamhetsledaren för Rinkeby Folkets hus. En otroligt inspirerande och klok kvinna som vi hoppas kunna samarbeta med framöver.

Efter det var det dags att ringa upp årets pristagare av Astrid Lindgren-priset som vi på Rabén & Sjögren delat ut sedan 1967. Pristagaren blev både glad och rörd och vi ser fram emot prisutdelningen den 14 november (Astrid Lindgrens födelsedag).

På lunchen här på förlaget fick jag en skymt av den amerikanske författaren Bret Easton Ellis som är på besök. Igårkväll pratade han inför ett fullsatt Rival om sin nya bok Skärvorna och idag blir han intervjuad av svensk media.

I eftermiddag ska jag ha möte med en författare som ska pitcha några idéer för kommande barnböcker. Det är nästan de roligaste mötena. Men innan dess ska jag läsa klart ett nytt manus av Ellen Strömberg, den finlandssvenska författaren som vann Augustpriset förra året för sin bok Vi ska ju bara cykla förbi. I köket i förlagshuset här på Riddarholmen står tårtresterna av gårdagens firande av våra två nomineringar till årets Augustpris.

Inte en helt vanlig tisdag i en förläggares liv, men nästan.