Mitt Liv

  • Carl Henry Björklund

Berättat av Carl Henry Björklund

Berätta om din dag: ✏️

I morse steg jag upp vid 6 och gjorde frukost till hustru Svea. Vi skulle lämna bilen tidigt idag, för den årliga servicen. Senare idag den 24 oktober 2023 är det en klar himmel och temperaturen är 6 grader på eftermiddagen här i Västerås.

Jag är 84 år och född i Badelunda. Svea är 82 och kommer från Nusnäs. Vi gifte oss i Badelunda kyrka på Valborg 1963. Vi hade träffats på en dans. Bröllopsfotot visar en förhoppningsfull ingenjör i frack och bruden i Moradräkt. 60 år senare firade vi i stillhet i Norberg.

Det var lätt att få jobb på den tiden. Här i stan var det bara att gå tvärs över gatan. Det blev många år med Asea/ABB. Kärnkraftuppbyggnaden, kraftöverföring med HVDC i USA, och ABB Traction med metroanläggningar i Turkiet.

Turkiet, ja. Idag har presidenten Erdogan uppmanat sitt parlament att rösta om att godkänna Sveriges ansökan till Nato. Sverige vill värja sig mot Ryssland, som driver ett anfallskrig i Ukraina sedan snart två år. Vi och världen våndas dessutom över Israels oavbrutna flyganfall över Gaza området som hämnd mot palestinska Hamas som startade eländet för tre veckor sedan. Ett stort lidande har kommit över världen. Där våra barn (1), barnbarn (3) och barnbarnsbarn (3) ska leva.

Jomen visst, bilen blev bra efter servicen. Och efter den första träffen blev också den fortsatta pardansen prima.