Mitt Liv

  • Självporträtt

Berättat av Carl Appelstam

Berätta om din dag: ✏️

Hej kära dagbok!

I morse vaknade jag 0500 i ett ryck. Det första jag gjorde var att besöka toaletten. jag kände mig lite stressad över dagen, det är nämligen som så att jag ska ha mitterminskonferns på jobbet idag. Jag är lärare. För att slappna av satte jag igång kaffebryggaren. Jag älskar när jag känner doften av nybryggt kaffe, inget slår det. Därefter rullade jag ut min yogamatta på vardagsrumsgolvet och genomförde ett pass om 15 min. I början kändes kroppen stel men efteråt var det bättre. Sedan var jag tvungen att väcka mina barn, få i dem frukost och skynda till skolan. Vi cyklade hemifrån 0650 i kolsvart mörker. De tycker det är spännande att vara ute i mörkret. Väl framme på skolan hade jag ett möte med rektorn på min skola. Jag behövde prata om några elever som jag undervisar. efter det var det dags för dagens första lektion. Det var med min mentorsklass. Vi hade SO och pratade givetvis om FN då det är FN-dagen.

Därefter ännu ett möte med rektorn eftersom jag är arbetslagets samordnare och är den som bollar alla våra ideér med skolledningen.

Sen var det dags för lunch i matsalen, god mat som alltid. Jag försökte ha en rast men det gick inte för jag behövde ta hand om några elever under min rast. När ’rasten’ var slut hade jag min klass i engelska. De skriver ett fiktivt mail till en tidning som handlar om deras användande av sociala medier. Jag tycker de skrev bra, alltid lättare när man använder elevnära exempel.

Nu sitter de och läser den här texten, för jag skriver den som ett exempel.

Nu är det deras tur.

Sayonara