Mitt Liv

Berättat av Britt-Marie Söderberg Tegenborg

Berätta om din dag: ✏️

24 oktober 2024.

Det är en gråmulen trist dag och jag vaknar 7.30. Min make tillbringar tisdagar på en snickarverkstad och då vi kramats adjö för dagen hänger jag en stund vid TV4:s morgonprogram. Dagen har som vanligt börjat med en mugg te som vanligt och som vanligt är det mint-te i min mugg.

Jag har läst lite i minnen från 1973 och där önskar man fred mellan Israel och Palestina. Det är min önskan idag också då strider rasar där med mycket dödande. Jag önskar också fred i Ukraina som så brutalt förstörs av Ryssland. På nyheterna talas det också om förhoppningar att nu verkar det som om Sveriges ansökan om medlemskap i Nato äntligen ska bli ratificerat av Turkiet, i alla fall har Erdogan skrivit under ansökan och skickat den till Turkiets parlament för beslut. Efter ett tag av häng vid tv blir det frukost. Yoghurt med flingor och en leverpastejsmörgås med smörgåsgurka. Det är en favoritmacka. Lite småplock i huset därefter, startar en tvättmaskin, man får tvätta när elpriset är lågt.

Klockan 13 beger jag mig till vårdcentralen för ett EKG som dr vill kontrollera eftersom jag ibland får förhöjd puls utan att jag anstränger mig. Svar kom från doktorn efter några timmar. EKG är normalt men pga av pulsen ska jag börja ta tabletten Bisprolol och kontrollera igen efter två veckor. Bisprolol har jag haft förut men då bara tagit när det känns oroligt i hjärtat. Nu ska jag ta en tablett om dagen.

När maken kommer hem från snickeriet sitter vi och pratar en stund om hur dagen varit hittills. Sedan går han ut och grejar lite med göromål ute medan jag börjar laga middag. Idag blir det Pasta med köttfärssås. PÅ kvällen dricker vi en kopp kaffe och en bulle och en liten kaka. På kvällen blir det mest häng vid tv denna dag. Programmet Godkväll bl.a där man bl.a ska tala om att slöjda med rötter. Man ska också prata om belysning. Dvs allmänbelysning, punktbelysning och mysbelysning. Själva har vi mycket levande ljus på borden på kvällarna, det ger en skön varm atmosfär.

Vi pratar om ditt och datt som hänt, om vänner vi ska träffa i morgon på en lunch. Samtal är viktiga. Vår katt Smilla sitter ute på altanen under tak och kommer in och sover med oss nu när det är lite höst och rusk ute. Till sängs runt 22.30 -23. God natt världen.