Mitt Liv

Berättat av Brita Krokstedt

Berätta om din dag: ✏️

Jag startade dagen med frukost bestående av ett glas kokt vatten, ett löskokt ägg, te med mjölk i, en hård smörgås med Bregott och vällagrad ost av sorten Grevé.

Gick hemifrån min bostad i centrala Stockholm (Östermalm) till min frissa nära Brunkebergstorg. Gick genom köpcentret Gallerian vid Hamngatan för att komma upp på Brunkebergstorg. Där höll de på att sätta upp gruppen med lysande hjortar som sedan några år pryder torget under den mörka årstiden.

Frissan klippte mitt hår på sedvanligt sätt, dvs har kort frisyr som kräver klippning var 5 vecka.

Därefter skyndade jag mig hem, gjorde mig i ordning för att gå på den lunch som Engelbrekts församling bjudit årets 80-åringar till. Lunchen bestod av en buffé med rökt lax, rostbiff, potatissallad, grönsallad samt bröd och dessertostar, lättöl eller vatten därtill efter tycke och smak. Till kaffet bjöds prinsesstårta. Kyrkoherden hälsade oss välkomna till bords i kyrksalen. Senare höll hon ett tal som erinrade om all utveckling vi varit med om sedan födelseåret 1943. Lite allsång blev det, bland annat två visor av Evert Taube. När det vid 14-tiden var det dags att gå hem fick vi alla en röd ros vid utgången av kyrkoherden och en diakon.

Jag hade planerat att på eftermiddagen gå till den japanska modebutiken Uniqlo på Hamngatan för att köpa en dunkappa som de via ett digitalt nyhetsbrev dagen innan uppmärksammat mig på. Den kostade 2.299 kronor, vilket faktiskt är ett bra pris för en dunkappa.

Imorgon ska fastighetens avloppssystem spolas och alla har blivit tillsagda att göra lägenhetens alla avlopp (badrum och kök) tillgängliga för det. Det gav mig tillfälle att städa och rensa ut saker under diskbänken. Välbehövligt!

Eftersom jag ätit en god lunch, blev det bara en skål med naturell yoghurt och hemmagjord müsli till middag. Det är annars min vanliga lunch.

På kvällen såg jag nyhetsprogrammet Rapport som bland annat rapporterade om att Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg är i Stockholm och att han hållit en presskonferens tillsammans med vår statsminister Ulf Kristersson. Budskapet var att nu är förhoppningsvis Sveriges anslutning till Nato nära då Turkiets president Erdogan undertecknat avtalet dagen innan och lämnat över det till parlamentet för omröstning. Alla medlemsstater har ratificerat vår anslutning utom Turkiet och Ungern som båda satt sig på tvären. Men nu är processen igång i Turkiet och Ungerns president förväntas godkänna avtalet i november.

Efter nyheterna såg jag det populära programmet Fråga Lund på SvT1. Och skrev denna beskrivning av tisdagen 24 oktober tillika FN-dagen innan jag gick till sängs vid 22-tiden.