Mitt Liv

Berättat av Brid

Berätta om din dag: ✏️

Vaknade av väckarklockan halv sju. Vi kom upp något senare. Frukost med juice, te, hembakat bröd, smör, ost och gurka samt marmelad. Maken åt även leverpastej.

Jag gjorde en liten översättning och skrev ut diverse dokument på maken skrivare, eftersom min är sönder, innan jag tvättade mig och morgongymnastiserade några minuter. Under gymnastiken hörde jag på ett avsnitt av podden Femminutersbibeln.

Maken hade kaffet nästan färdigt när jag var färdigklädd. Vi intog det vid köksbordet med pepparkaka och chokladbit till, läsande korrektur. Idag var det fem korrektur med varierande besvärlighetsgrad.

När jag hade rättat och skickat korrekturen var det nästan dags att cykla iväg till lunchstyrelsemötet på BMC, och innan jag hade fått på mig alla kläder och cykelhjälm hade jag fått ganska bråttom. Dessutom var det besvärligare att cykla än det borde vara – det är ett elände att kondition är färskvara! Naturligtvis borde man cykla en mil om dagen tills det går att göra det utan att pusta, men det är så mycket annat man också ska göra varje dag, så timmarna räcker inte till.

Jag kom i varje fall inte sist till mötet. Från lunchbuffén valde jag mest grönsaker och rotsaker och lite kyckling med nudlar, fast jag försökte få med minimal mängd nudlar för potatis, morötter, blomkål och annat är godare. Vi försökte få ordning på aktiviteterna för vårterminen, vilket inte lyckades alldeles, och eftersom den ordinarie sekreteraren hade lämnat återbud fick jag lov att skriva protokollet.

Att cykla hem igen gick lättare, kanske för att det är mer utförsbacke. Jag passerade förbi Botan, som fortfarande är grön. Tjugo meter hemifrån mötte jag maken som var på väg för att titta till lägenheten åt en vän som är bortrest. När jag var hemma läste jag mejl, som bland annat innehöll två nya uppdrag, och så läste jag lite av dagens tidning och löste lite korsord med maken när han kom in igen. Men snart var det dags för nästa utflykt, synundersökning.

Jag promenerade till centrum. Optikern har flyttat sedan sist, men jag hittade rätt. En snäll flicka frågade mig om diverse (”Varför kom du hit?” – ”Ni kallade mig!” – ”Har du progressiva glasögon?” – ”Ja, står inte det i era noteringar?” – ”Jo, men det är i den andra datorn!”) och omsider fick jag komma in i ett undersökningsrum, med en anställd på plats och en optiker som deltog via dator. Undersökningen visade att jag behöver ett aningen förändrat glas på ena ögat, så det får väl bli så. Utprovningen av bågar sköt jag upp till torsdag, då maken kan vara med som smakråd. Utan glasögon på ser jag nämligen inte hur bågarna ser ut.

När jag var nästan hemma ringde maken och hade varit på apoteket och tänkte sedan köpa skorpor och undrade om vi behövde något mer. Det gör vi kanske, men potatis och morötter köper vi helst lite närmare eller när vi har bil eller cykel med.

Den här gången hade det inte kommit några viktiga mejl. Jag läste resten av tidningen och lite andra saker och började på ännu en översättning, som inte var klar till tedags.

Vi åt äppelkaka och glass till teet och försökte lösa ett korsord på temat glass. Det gick bra ibland. Att Margaret Thatcher var med och uppfann mjukglassen visste vi inte.

När jag hade avslutat översättningen tittade jag igenom dagens ansiktsböcker och hittade en uppmaning från Nordiska att skriva dagbok för dagen. Då gör jag väl det, tänkte jag. Det tog längre tid än jag hade trott men var ganska roligt.

Dagen avslutades som vanligt med att vi läste och skrev olika saker, och jag la lite pussel. Istället för middag åt vi lite ost och bröd.